İMKB'de yatay hareket hakim

Seans sonunda artıda tutunma çabası veren endeks 5 puan artışla 58.484 puandan kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabahki yükseliş eğilimi korumaya çalışan borsa ilk seansı 5 puan artışla 58.484 puandan kapattı.

Yurtdışı gelişmelerin gölgesinde hareket eden İMKB sabah ABD future'larında ve Avrupa piyasalarında gerçekleşen artıda işlemlerin etkisiyle yeni haftaya yükselişle başladı. Endeks ilk seansta Avrupa borsalarının güne düşüşle başlamasıyla birlikte yukarı yönlü yükseliş hareketini koruyamayarak artıda tutunma çabası verdi. Ekside işlemlerin devam ettiği piyasalarda hacimsiz yatay hareket etkili oluyor.  

İlk seansta en yüksek 58.737 puanı gören İMKB, satışlarla da 58.122 puana kadar geriledi. Seans 58.484 puandan kapanırken, 537 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Bugün gerçekleştirilen Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'ye ait yüzde 80 oranındaki hissenin satış yöntemiyle özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 211 milyon dolar ile MEKA-MMEKA Makina İthalat Paz. ve Tic. A.Ş. verdi.

Piyasalar, yurtdışı tarafında ise ABD’de Ağustos ayı NY Fed İmalat Sanayi verilerini takip edecek.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.5130 TL'den, Euro 1.9380 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.2811 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.19 ile cuma günkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz cuma günü yüzde 8.27 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir