İMKB'de yatay seyir hakim

Piyasalarda öğleden sonra ABD'de TSİ 15:30'da açıklanacak işsizlik başvuruları ve dış ticaret dengesi rakamları takip edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında ilk seans 32 puan artışla 52.784 puandan geçildi.

İMKB'de dün IMF konusundaki gelişmelerin sınırlı etkisi sonrası bugün açılış yükselişle yapıldı. Yurtdışındaki zayıf görünüme karşın borsa 52.995 puana kadar çıktı. Yurtdışındaki kararsız tablo yurtiçinde de yükselişi sınırladı. Yurtdışında Çin cephesindeki gelişmeler endekslerin temkinli seyir izlemesine neden oldu.

Çin'de şubat ayında ihracat yüzde 45.7 ile beklentilerin üzerinde artarken, şubat ayı enflasyonu 16 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Enflasyondaki bu artış Çin hükümetinin ekonomiyi soğutmaya yönelik tedbirler alacağı beklentisi yarattı ve piyasalarda olumsuz algılandı.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3670 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL 1.5350 TL seviyelerinde dengelendi. Dolarda bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5340/1.5390 TL düzeyinde. Euro ise 2.0970 TL'den el değiştiriyor.

Diğer yandan 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.25 seviyesinde yataya döndü.

Piyasalarda öğleden sonra ABD'de TSİ 15:30'da açıklanacak işsizlik başvuruları ve dış ticaret dengesi rakamları takip edilecek.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir