İMKB'nin yönü yataya döndü

İlk seansta 68.276 – 68.810 aralığında hareket eden endeks, 68.649 puandan kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB hisse senetleri piyasasında yeni hafta yatay seyirle başladı. Açılışını 359 puan artışla 68.810 puandan gerçekleştiren endeks, günün ilk seansında 68.276 – 68.810 aralığında hareket etti. Günün ilk yarısı 199 puan artışla 68.649 puandan kapanırken, 945 milyon liralık işlem hacmi oluştu.

Tahvil-bono piyasasında gösterge faiz yüzde 8.57 seviyesine çekilirken, Dolar/TL 1.52 seviyesinde işlem görüyor.

Paskalya tatili nedeniyle bu hafta 20 -22 Nisan arasında birçok ülke piyasası kapalı olacak. Bu nedenle katılımda görece düşüş yaşanması bekleniyor. Yurtiçinde haftanın en önemli gündem maddesi 21 Nisan'daki TCMB Para Politikası'nın alacağı kararlar. Yeni başkan Erdem Başcı'nın ilk toplantısından şahin bir karar çıkmaması halinde piyasanın olumlu tepki verebileceği düşünülüyor.

Yurtdışında cuma günü ABD spot piyasaları alıcılı kapanırken, bugün ABD vadeli işlemlerde gevşek seyir izleniyor. Avrupa endekslerinde de benzer görünüm yaşanırken, Asya cephesinde de satıcılı kapanışlar oldu. Bu arada Ekim ayından bu yana gösterge faiz oranlarını dört kez artıran Çin, zorunlu karşılık oranını da 0.5 puan daha artırdı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir