İşler: Dinlendiğimi biliyorum

Başbakan Yardımcısı İşler katıldığı televizyon programında Esad rejimi tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen işkence fotoğraflarını soykırımın kanıtı olarak değerlendirirken,dinleme iddialarına ilişkin, "Bende dinlendiğimi biliyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler,  katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İşler, yasal olmayan telefon dinlemeleriyle ilgili olarak, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dinlendiği ve dinlemelerin Yargıtay binası üzerinde bir yerden yapıldığı iddialarına, "İddia olduğu için, henüz ispatlanmış bir şey olmadığı için benim o konuda bir şey söylemem zaten doğru olmaz. Ama Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporunu beklemek durumundayız" yanıtını verdi.

Kendisinin dinlenildiğine ilişkin bir kaygı taşıyıp taşımadığı sorulan İşler, "Dinlenildiğimi duymuş değilim. Ama dinlendiğimi ben de biliyorum. Muhakkak..." diyerek, buna karşı daha ihtiyatlı davranmak durumunda kaldığını dile getirdi. İşler, "Ama tabii ki telefonda da pek çok şeyi konuşmak zorundasınız. Artık bu dinleme olayları biliyorsunuz, herkes herkesi dinleyebiliyor. Teknoloji çok ilerledi. Ama yapacak da fazla bir şey yok" dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler, Suriye'deki işkence fotoğrafları ile ilgili görüşlerine de yer verdiği açıklamasında, Suriye'deki insanlık suçunu kanıtlayan fotoğrafların, Cenevre 2 Konferansı'nı nasıl etkileyeceği sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bu resmen soykırım"

"Suriye politikamızın ne kadar doğru olduğu bir kere daha tescil edilmiş oldu. Biz orada mazlum Suriye halkının yanında olduk, zalim Esad rejiminin karşısında olduk. Bu çıkan fotoğraflar 55 bin kareden bahsediliyor, sistematik şekilde işkence yapılıyor, öldürülüyor. Resmen soykırım, bu yaşanan olaylar Bosna'yı unutturdu, böyle giderse benim tahmimin bu 55 binlerde kalacak değil bu iş ortaya çıksın 155 bini de geçeceği kanaatindeyim. Artık Esad rejiminin, BAAS rejiminin yaptığı işkence, soykırım Bosna'yı unutturdu, böyle giderse Hitler'i de unutturacak"

Fotoğrafların ortaya çıkışının, Cenevre 2  Konferansı öncesine rastlamasının önemine dikkat çeken İşler, "Cenevre toplantılarında da Kerry'nin, Lavrov ile yapmış olduğu görüşme sonrasında, ABD Dışişleri Bakanı çok net söyledi, Esed'li bir geçiş süreci kabul edilemeyeceğini ortaya koydu. Biz, kendi politikalarımızı kendimiz belirliyoruz, ve politikalarımızın bir ağırlığı var. Biz, bu ağırlık neticesinde Suriye konusunda doğru bildiğimiz politikaları paydaşlarımızla paylaşıyor, bu doğrultuda yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Anayasa'ya aykırı iş yapmyoruz"

İşler, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yasasında yapılması düşünülen değişikliğe ilişkin ise; "AK Parti olarak Anayasa'ya aykırı iş ve işlemler yapmayız. Biz, ne yaptığımızı biliyoruz, kanuna ve anayasaya aykırı bir şey yapmıyoruz. Yaparsak da zaten ülkede gerekli mekanizmalar var, bu yanlış düzeltilir" dedi.  

"TIR'lar şimdi neden durduruluyor?" 

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Milli İstihbarat Teşkilatına ait olduğu iddia edilen TIR'ların durdurulmasına dair bir soru üzerine de "Neden şimdi? MİT, 2011'den beri Suriye'de süren bir insanlık dram var, orada Türkmenler, Araplar, Kürtler var bunlar bizim kardeş halklarımız. Türkiye olarak 2011'den beri sürekli yardımlar, TIR'lar gidiyor. Şimdiye kadar durdurulmayan TIR'lar şimdi neden durduruluyor" diye konuştu. 

17 Aralık'ta ve 25 Aralık'ta İstanbul merkezli başlatılan operasyonların Türkiye'de kriz çıkarmaya yönelik operasyonlar olduğunu belirten İşler, bu operasyonların Başbakan Erdoğan'ı siyasetten uzaklaştırmak için yapıldığını ve hepsinin de bertaraf edildiğini kaydetti. İşler, operasyonların görünen hedefinin Başbakan Erdoğan ve hükümet, görünmeyen hedefinin ise Türkiye'nin yükselişinin durdurulması olduğunu ifade etti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir