İstanbul'da kar yüzünü gösterdi

Hissedilen sıcaklığın -5'e kadar düştüğü kentte, yağış 3 gün sürecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da dün sabahtan bu yana beklenen fırtına ve kar yağış, bu sabah başladı. Hızı zaman zaman saatte 60 km'ye kadar çıkan poyraz, yağışı tüm kentte kara çeviriyor. Kentte sıcaklık 2 derece, hissedilen sıcaklık ise -5 derece.  Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre fırtına ve kar yağışı perşembe gününe kadar sürecek. Hava sıcaklıkları hafta sonu mevsim normallerine dönecek. 

Zorunlu kalmadıkça toplu taşıma kullanılmaması tavsiye ediliyor.

İDO bazı seferleri iptal etti

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı dış hat seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

İDO'dan alınan bilgiye göre, saat 06.35'deki Bostancı-Kartal/Yalova deniz otobüs ile 07.00'deki Yenikapı-Bandırma hızlı feribot seferi iptal edilirken, 07.30'daki Yalova-Yenikapı, Bandırma/Yenikapı-Bostancı, 07.45'deki Yalova/Kartal ve 08.00'deki Armutlu-Armutluk/Yenikapı-Bostancı deniz otobüs seferleri de poyraz nedeniyle yapılmayacak.

İDO'nun dış hatlarında 09.15 Kartal-Yalova, 10.30 Yalova-Kartal seferleri ile iç hatlar Kadıköy ve Avcılar seferleri poyraz fırtınası nedeniyle geçici olarak iptal edildi.

Bu arada, İDO'nun iç hat seferlerinde iptal olmadığı öğrenildi.

Marmara Denizi'nde seyreden 41 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz nedeniyle geceyi Şarköy'de geçirdiler. Fırtına nedeniyle Erdek-Marmara Adası ile Erdek-Tekirdağ arasındaki seferler iptal edildi.

Doğu Anadolu'da da toz alarmı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıya göre, yarın saat 18.00'e kadar Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinde (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak) toz taşınımı bekleniyor.

Yetkililer, vatandaşların, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve hava kalitesinde azalma gibi muhtemel risklere karşı dikkatli olmasını istedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir