İstanbul'da kuvvetli yağış alarmı

Cuma gününe kadar sürmesi beklenen yağışların sel ve su baskınlarına sebep olabileceği belirtilerek, vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yağış, gün boyu artarak devam edecek. Cuma gününe kadar sürmesi beklenen yağışların ani sel ve su baskınlarına sebep olabileceği belirtilerek, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.
 
Buna göre, dün 06.00 ile bugün 06.00 saatleri arasında İstanbul'un bazı semtlerine düşen yağış miktarı şöyle: Bakırköy 0,2, Çatalca 9,8, Eminönü 4, Kartal 8, Kumköy 3, Samandıra 4,4, Pendik 11, Sarıyer 3 kilogram/metre.
 

Edirne-Kırklareli karayolu tedbiren trafiğe kapatıldı

Bu arada Edirne'de sağanak nedeniyle Oğulpaşa Deresi'nin taşması sonucu Edirne-Kırklareli karayolu tedbiren trafiğe kapatıldı.
Dün gece başlayan sağanak nedeniyle Oğulpaşa Deresi taştı.

Suyun Oğulpaşa Köprüsü'nün üzerine çıkması sonucu Edirne-Kırklareli karayolu, Karayolları ekiplerince trafiğe kapatıldı. Sazlıdere köyünde dere kenarındaki bazı ev ve ahırları su bastı.

Köylüler, sivil savunma ve polis ekiplerinin uyarısı üzerine hayvanlarını taşkından kurtardı.
Köyde yaşayan Ersin Gayuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derenin taşması sonucu bir anda ahırı su bastığını söyledi.
Gayuk, "Hayvanlarımız su altında kaldı. Komşuların yardımıyla hayvanları zor kurtardık. Bahçeyi falan saymıyorum zaten. Ektiğimiz ürünlerin hepsi zarar gördü. Allah'tan taşkın evlerimize fazla zarar vermedi" dedi.

Bu arada, sağanak nedeniyle kent merkezindeki yollarda biriken su, sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı araçlar yolda kaldı. Kentte bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Gökgürültülü sağanak ve lokal dolu yağışı devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde yerel gökgürültülü sağanak ve lokal dolu yağışı bekleniyor.
 
Yağışların, Çanakkale, Edirne, Balıkesir'in kıyı ilçeleri, Manisa, İzmir'in kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere, Marmara'nın batısı Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir illeri, Kuzey Ege (Manisa il merkezi ile Soma, Kırkağaç, Akhisar, Gölmarmara, Demirci, Gördes ilçeleri, İzmir'in kuzey ve iç kesimlerinde Ödemiş, Menemen, Bergama, Beydağ, Kiraz, Kınık, Foça, Aliağa, Dikili ilçeleri), Batı Karadeniz Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, İstanbul'un batı çevreleri ve Anadolu yakası, Amasya, Çorum ve Tokat'ta aralıklarla kuvvetli olması bekleniyor.
 
Açıklamada, lokal dolu yağışı, yağış anında kısa süreli fırtına ve yıldırıma karşı tedbirli olunması istendi.
 
Bazı illerde hava durumu
 
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak: 
İSTANBUL: Çok bulutlu, öğle saatlerinde batı çevrelerinde, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Anadolu yakasında lokal olarak kuvvetli olmak üzere, il geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21) 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (22) 
İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah ve öğle saatlerinde kuzey ve iç kesimlerinde (Ödemiş, Menemen, Bergama, Beydağ, Kiraz, Kınık, Foça, Aliağa, Dikili) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. (23) 
ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (27) 
ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (22) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (22) 
ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (19) 
VAN: Parçalı zamanla kuzeyi çok bulutlu (20) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (29) 
 
Bölgelerde hava durumu
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: 
MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah ve öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul'un batı çevrelerinde, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ile İstanbul'un Anadolu yakasında lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. 
EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir'in kuzey ve iç kesimleri ile Manisa çevrelerinde lokal olarak aralıklarla kuvvetli olacak. 
AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Karaman dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Amasya, Çorum ve Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli olacak. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey kesimlerinin (Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Tunceli) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir