İzmir'de 800 hektarlık orman yok oldu

İzmir'de 1 Temmuz'da başlayan yangın 800 hektarlık orman arazisini yok etti. Bölgede ağaçlandırma çalışması yapılacağını ifade eden Menderes Belediye Başkanı Soylu, "800 hektar ormanı kaybettik. Parası, bedeli yok. Paha biçilemez, ciğerlerimiz gitti." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menderes ilçesinde 1 Temmuz'da çıkan yangına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yangının büyük oranda kontrol altına alındığını, ancak belirli yerlerde devam ettiğini belirten Kocaoğlu, hava şartları ve sarp arazinin çalışmaları olumsuz etkilediğini söyledi.

Tahtalı Barajı'na düşen helikopterdeki yakıtın içme suyuna etkisi olacağı yönündeki iddialara da değinen Kocaoğlu, "Arıtma tesisimiz bu tür maddeleri, yağ, akaryakıt gibi maddeleri arıtmaya uygun." dedi.

"Mangal alışkanlığından vazgeçilmesi lazım"

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da söndürme çalışmalarında 48 saatin geride kaldığını, yangında 800 hektar civarında alanının kaybedildiğini söyledi.

Bölgede ağaçlandırma çalışmaları yapılacağını belirten Soylu, şöyle konuştu:

"Ama tekrar aynı hale kavuşması uzun yıllar alacak. O eski güzelliğine, görüntüsüne kavuşması için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Bu yangından bir ders çıkarmamız gerekiyor. Önümüze gelen yerde ateş ve mangal yakma alışkanlığından artık vazgeçilmesi lazım. 800 hektar ormanı kaybettik. Parası, bedeli yok. Paha biçilemez, ciğerlerimiz gitti. O yüzden bütün vatandaşlarımızın da bu noktada duyarlı olması gerekiyor."

Yangının Deli Ömer mevkisinde devam ettiği bilgisini veren Soylu, Menderes'i Gümüldür'e bağlayan karayolunun söndürme çalışmaları tamamlanıncaya kadar trafiğe kapalı kalacağını anlattı.

İzmir'in ciğerleri yok olduİzmir'in ciğerleri yok oldu

Yangın helikopteri baraj gölüne düştüYangın helikopteri baraj gölüne düştü