İzmir'de orman yangını: 13 hava aracı müdahale ediyor

İzmir'de çıkan ve 500 hektarın üzerinde bir alanın zarar gördüğü orman yangınına 13 hava aracı müdahale ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Rüzgarın zaman zaman yön değiştirmesi bu konuda bize sıkıntılar veriyor. Çünkü her türlü önlemi alıyorsunuz ama bir bakıyorsunuz bir başka alana yöneliyor" diyen Üzmez, "Dün saat 12.55'te Menderes Deli Ömerli Mahallesi yol ayırımında, yolun üst tarafında bir ateş meydana geldi. 10 dakika içinde teşkilatımız müdahale etti. Rüzgarın saatte 45 kilometre hızla esmesinden kaynaklı kontrol altına alamadık ve yangın büyüdü. Büyüdüğünü hissedince Türkiye'nin bütün gücünü, yani Balıkesir'den, Edirne'den, Keşan'dan Adana'ya kadar, ne kadar hava aracımız, uçağımız, helikopterimiz varsa buraya gönderdik." şeklinde konuştu.

Halen 9 helikopter, 4 uçak ve 128 itfaiyenin çalıştığını anlatan Üzmez, "2 bin işçimiz, mühendisimiz, memurumuz, Genel Müdür olarak ben de yanlarındayım, birlikte çalışıyoruz. Bu şehir yangını gibi sabit değil. 4 saatte 6-7 kilometre gittiğini birebir müşahede ettim. Öyle çetin bir hava halinde bu işin mücadelesi çok zor." dedi.

500 hektarın üzerinde bir alanın zarar gördüğünü bildiren Üzmez, yangının 2-3 noktada devam ettiğini kaydetti.

"Düşme nedeni, helikopter sudan çıkarıldıktan sonra belli olacak"

Balıkesir'den gelen bir helikopterin saat 06.09'da su dolumu yaptığı sırada Tahtalı Barajı'na düştüğünü dile getiren Üzmez, şunları kaydetti:

"Düşmesine rağmen suya yakın olmasından dolayı 5 kişilik personelin tamamı helikopterden yüzerek çıktı. Diğer helikopterlerimiz cankurtaran simidi attı ve oradan personeli bir botla çıkararak ambulanslarla hastanelere gönderdik. Allah'a şükür can kaybına yol açacak ağır bir yaralanma yok. Helikopterin düşüş nedeni, ilk etapta arkadaşlarımla görüştüğümde, dönüş aksamında bir kıvılcımla ateşin çıktığını söylediler. Muhtemelen helikopterde bir güç kaybı oldu. Kesin düşme nedeni, helikopter sudan çıkarıldıktan sonra belli olacak."

İzmir'in ciğerleri yok olduİzmir'in ciğerleri yok oldu

Yangın helikopteri baraj gölüne düştüYangın helikopteri baraj gölüne düştü