JCR, Çalık Holding'in notunu yükseltti

JCR Eurasia, Çalık'in uzun vadeli uluslararası yabancı para ve uzun vadeli uluslararası yerel para notlarını B 'dan BB-'ye yükseltirken, görünümünü "pozitif" olarak belirledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - JCR Eurasia, Çalık Holding'in kredi notunu B 'dan BB-'ye yükseltti.

Çalık Holding'den yapılan açıklamaya göre, JCR Eurasia, Çalık Holding'in uzun vadeli uluslararası yabancı para ve uzun vadeli uluslararası yerel para notlarını B 'dan BB-'ye yükseltirken, görünümünü "pozitif" olarak belirledi. Çalık Holding'in kısa vadeli uluslararası yabancı para ve kısa vadeli uluslararası yerel para notu (B) ise "durağan" olarak değerlendirildi.

JCR, ayrıca Çalık Holding'in finans alanındaki iştiraklerinden Aktif Bank'ın uzun vadeli uluslararası yabancı para ve uzun vadeli uluslararası yerel para notunu da bir puan artırarak BB-'den BB'ye yükseltirken, görünümü "durağan" olarak belirledi.

Çalık Holding'in, tekstil ile birlikte, finans, inşaat, enerji, telekomünikasyon ve medyaya kadar uzanan çok geniş bir alanda 20 bine yakın çalışanı ile 12 ülkede faaliyet gösterdiğine dikkat çekilerek, holdingle ilgili olumlu değerlendirmelerde bulunuldu. Açıklamada, Çalık Holding'in uluslararası iş ortaklıklarının yanı sıra stratejik sektörlerde konumlanmış çok sayıda yatırım ve projesiyle birlikte oldukça önemli uluslararası bir aktör haline geldiği belirtildi.

Açıklamada, "Ayrıca, Çalık Holding'in uzun vadede başta enerji olmak üzere stratejik sektörlerdeki yatırımlarını tamamlamasıyla nakit yaratma kabiliyetinin artacağı ve çok daha olumlu bir bilanço yapısına kavuşacağı da belirtildi" denildi.

JCR Eurasia, Çalık Holding'in üstlendiği riskleri kendi imkanlarına dayanarak yönetebilme yeteneğine ilişkin destek notunu "yeterli düzeyde" şeklinde açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir