Kadın vekillerden üslup ittifakı

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı ve bir grup milletvekili, Genel Kurul'da kullanılan dil ve üslupla ilgili tepkilerini Meclis Başkanı Çiçek'e iletti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kadın milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu'nda kullanılan dil ve üsluba ilişkin tepkilerini Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e iletti.  Meclis Başkanı ziyaretine CHP ve MHP milletvekilleri katılmadı.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, beraberinde AK Parti Grup  Başkanvekili Belma Satır, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve bazı kadın milletvekilleriyle birlikte  Çiçek'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Basın kapalı gerçekleşen ve 25 dakika süren görüşmenin ardından Çiçek, konuyla ilgili görüşlerini daha önce ifade ettiğini söyledi.  

Genel Kurul'da son zamanlarda kullanılan küfürlerden rahatsız olan kadın milletvekilleri, tepkilerini kırmızı fular takarak dile getirecek, kendilerini destekleyen erkek milletvekillerini de kırmızı kravat takmaya davet etti.  

Kadın milletvekilleri adına yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

" TBMM içinde ve Genel Kurul'da siyaset adına yapılan nezaket dışı her hakareti, her küfrü reddediyoruz. Çok çirkin bulduğumuzu ifade ediyoruz. Bir kadın ve milletin vekilleri olarak rica ediyoruz: Lütfen kaba kuvvet kullanmayın; lütfenküfür etmeyin; lütfen küfürlerinizde kadını kullanmayın; lütfen sosyal medyada da bu konularda aynı hassasiyeti gösterin. Bu çağrımız hiç kimseyi ve hiçbir partiyi hedeflememektedir. Biz fiilin, kaba ve yaralayıcı sözlerin karşısındayız. Bilinmeli ki, biz hiç kimsenin başının üstünde değil, hemen omuzlarının yanında olmak istiyoruz. Ne bir adım önde ne de bir adım arkada. TBMM her düşüncenin tartışılabileceği bir mekandır. Ama TBMM'de küfür asla ve asla kullanılmamalıdır" 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir