Kayıtdışıyla mücadele için strateji hazırlığı var

Bakan Şimşek, cari açıkla mücadele için yenilenebilir enerjinin önemini vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bloomberg TV'de katıldığı bir programda soruları yanıtladı. Şimşek, kayıt dışı ekonomiye ilişkin sorular üzerine, Türkiye'de kayıt dışı bir ekonominin bulunduğunu, bunun da kayıt içinde çalışanlar açısından haksızlık yarattığını söyledi.

Kayıtdışı ekonominin sadece Maliye Bakanlığının çabaları ile önlenecek bir sorun olmadığına işaret eden Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığının koordinatörlüğünde yeni bir kayıt dışı ekonomiyle mücadele belgesi stratejisini hazırladıklarını bildirdi.

Cari açığın ilacı yenilenebilir enerji

Cuma günü Antalya'da Vergi Dairesi Başkanları ve Defterdarlar ile bir toplantıda biraraya geleceklerini ifade eden Şimşek, toplantıda temel amaçlarının kamu alacaklarının yapılandırılması konusunda mükellefleri bilgilendirmek olduğunu belirtti.

Bakan Şimşek, cari açığın büyük ölçüde petrol ithalatından kaynaklandığına dikkat çekerek, bu nedenle nükleer santral, rüzgar, veya HES gibi yerli enerji kaynaklarını öner çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Ancak bunların sonuçlarının alınmasının zaman aldığına işaret eden Şimşek, enerjiden bağımsız cari açık tartışmasının yapılamayacağını, enerjinin en büyük kalemlerden biri olduğunu belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir