KOBİ'ler borsaya açılıyor

İşbirliği protokolü 4 Şubat'ta imzalanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Küçük ve orta ölçekli işletmeleri borsaya açacak olan işbirliği protokolü 4 Şubat'ta imzalanacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, küçük ve orta ölçekli işletmelerin sermaye piyasası imkanlarından azami ölçüde yararlanabilmelerini sağlamak üzere, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOBGEB), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği (TSPAKB) arasında 4 Şubat'ta Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katılımlarıyla işbirliği protokolü imza töreni gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada, "SPK, KOSGEB, İMKB ve TSPAKB arasında yapılacak protokolün amacının KOSGEB'e kayıtlı işletmelerin, sermaye piyasası aracı ihraçlarını desteklemek konusunda, KOBİ'lerin gelişmeleri ve büyümeleri için ihtiyaç duyduğu fonlara erişimini kolaylaştırmak ve böylece ülke ekonomisinin kalkınmasında temel taşları oluşturan KOBİ'lerin istikrarlı bir büyüme içerisinde ekonomik gelişim sürecinde dinamik bir rol oynamasını temin etmek, diğer taraftan sermayenin tabana yayılması yoluyla sermaye piyasasının geliştirilmesi ve tasarruf sahiplerinin ekonomiye katkısını artırmak amacıyla işbirliği içerisinde çalışmalar gerçekleştirmektir" denildi.

Açıklamada, KOBİ'leri borsaya açacak olan işbirliği protokolünün imza törenine Bakan Ergün'ün yanı sıra, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, SPK Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve TSPAKB Genel Sekreteri İlkay Arıkan'ın katılacağı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir