Kokudan etkilenen 30 öğrenci hastanelik oldu!

Bursa'da, bir eğitim kampüsünde kaynağı henüz belirlenemeyen kokudan etkilenen yaklaşık 30 öğrenci, kentteki hastanelerde tedavi altına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa’nın Osmangazi İlçesi’nde bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Mesleki Eğitim Kampusü’nde, çevreye yayılan kötü koku nedeniyle fenalaşan 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Osmangazi ilçesi Yeniceabat Mahallesi'ndeki Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Mesleki Eğitim Kampüsü'nde, 4 Teknik ve Meslek Lisesindeki bazı öğrenciler, kaynağı henüz belirlenemeyen koku yüzünden rahatsızlandı.

Bunun üzerine eğitim binalarını tahliye eden okul yöneticileri, öğrencileri okul bahçesinde topladı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 112 Acil Servis ve doğalgaz dağıtım firması Bursagaz ekipleri bölgeye sevk edildi.

Nefes almakta güçlük çeken ve sürekli öksüren öğrencilere ilk müdahale, ambulanslarda yapıldı. Buradaki müdahalelerinin ardından yaklaşık 30 öğrenci, kentteki hastanelere gönderildi.

Bursagaz görevlileri de okul ve çevresinde gaz ölçümü yaptı.

Okul ve çevresindeki kokunun kaynağının bulunması için çalışmalar sürüyor. 

"Şu anda tehlike yok"

Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, yaptığı açıklamada, tedavi altına alınan 30'a yakın öğrencinin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Sarıkaya, kokunun kaynağının şu ana kadar belirlenemediğini ifade ederek, "Muhtemelen oradaki bir dereden yayılan koku söz konusu ama kesin sebebi henüz bilinmiyor. İlgili ekipler orada. Öğrencilerimizi, çocuklarımızı her türlü ihtimale karşı hastanelere sevk ettik. Şu anda tehlike yok. Okulumuz yatılı. Onunla ilgili de ilgili birimler tedbirlerini aldı" diye konuştu.
  

Bu konularda ilginizi çekebilir