Komşuda hayat duracak

Yunanistan'da toplu taşıma araçları çalışanları, gazeteciler kamu ve özel sektör çalışanları greve gidiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'da çalışma koşullarını ve hükümetin sektörlerinde izlediği ücret politikasını protesto eden tüm toplu taşıma araçları çalışanları bugünden başlayarak hafta boyunca iş durdurma eylemleri ve 24 saatlik greve gitme kararı alırlarken, gazeteciler ile kamu ve özel sektör çalışanları da 24 ile 48 saat arasında değişen grevler yapacaklarını açıkladılar.

Başkent Atina'da otobüs ile troleybüs şoförleri bugün saat 11.00'den yaklaşık 16.00'ya kadar kontak kapatırken, yarın troleybüslerin saat 11.00-16.00, banliyö trenlerinin ise 12.00-16.00 arasında sefere çıkmayacağı bildirildi.

Otobüs ile troleybüslerin önümüzdeki cuma ve pazartesi de yine aynı saatlerde hizmet vermeme kararı aldıkları belirtildi.

Atina Haber Ajansı (ANA) da bugün 09.00-12.00, 14.00-17.00 ve 21.00-00.00 saatleri arasında yayınını durduracağını duyurdu.

Öte yandan, başkentte görev yapan avukatların bugün duruşmalara, öğretmenlerin ise yarından itibaren 48 saat süresince derslere girmeyecekleri kaydedildi.

Perşembe günü gazete çıkmayacak

Bu arada, Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ile Yunanistan İşçi Sendikaları Federasyonu'nun (GSEE) ortak çağrısıyla çarşamba günü tüm kamu ve özel sektör çalışanlarının ülke genelinde 24 saatlik grev yapacakları bildirildi.

Basın yayın organları çalışanlarının da grevde yer alacak olmasıyla haber ağırlıklı internet sitelerinin sayfalarını yenilemeyecekleri, radyo ile televizyon kanallarında ise haber bültenlerinin yayımlanmayacağı açıklandı. Gazetelerin de basıma girmeyecek olmasıyla perşembe günü gazete bayilerinin raflarının boş kalacağı kaydedildi.

Grev günü hiçbir toplu taşıma aracının sefere çıkmayacak olmasıyla ulaşımın felç olması beklenirken, hastanelerde doktorların işbaşı yapmayacağı, sadece ilk yardım ve güvenlik birimlerinin hazırda olacağı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir