Komşuda orman yangınları şiddetini yitirdi

Kalamos, Varnavas ve Ano Suli yerleşim birimleri yakınlarında çıkan orman yangınlarının kontrol altına alınması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'ın başkenti Atina'nın güneydoğusundaki Lavrion kenti ile kuzeyinde yer alan Kalamos, Varnavas ve Ano Suli yerleşim birimleri yakınlarında dün çıkan orman yangınlarının şiddetini yitirdiği bildirildi.

Yunan medyası, söz konusu bölgelerde rüzgar nedeniyle çeşitli cephelere yayılan ve ilk belirlemelere göre bir ev ile iki araçta maddi hasara yol açan yangınların öğle saatlerine kadar kontrol altına alınmalarının beklendiğini duyurdu.

Yangın bölgelerinde toplam 340 itfaiye eri, 60 itfaiye aracı, 4 uçak ve 3 helikopterin görev yaptığı kaydedildi.

Varnavas'taki yangının cephesinin dün Marathona yerleşim birimine doğru 2-3 kilometre kadar yayılması üzerine Rumeliotika, Ai Yannis ve Koliyorga köyleri ile bir manastır, alınan önlemler çerçevesinde tahliye edilmişti.

Lavrion'da da yangın alanına yakın bir çocuk kampının boşaltıldığı açıklanmıştı.

Sivil Savunma Teşkilatından yapılan açıklamada ise anakara, Mora (Peloponissos) Yarımadası'nın kuzeydoğusu, Eğriboz (Evia) Yarımadası'nın kuzeyi, doğu Ege adaları ile Siklad ve Girit adalarının bugün için yangın tehlikesi yüksek bölgeler oldukları belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir