KOSGEB kredi başvuruları tavan yaptı

KOSGEB'in 50 bin işletmeye kullandırmayı planladığı kredi için yapılan başvuru sayısı iki günde 45 bini aştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) 50 bin işletmeye kullandırmayı planladığı ve faizinin dörtte üçünü kendisinin ödediği Ölçek Endeksli Büyüme Kredisiyle, İhracat Kredisi faiz desteği için yapılan başvuru sayısı iki günde 45 bini aştı.

KOSGEB yetkililerinden edinilen bilgiye göre, işletmelerin söz konusu kredilere başvuruları dün başladı. Dün akşam itibariyle bankalar üzerinden KOSGEB'e yapılan başvuru miktarı 36 bini aşarken, bu akşam itibariyle ise 45 binin üzerine çıktı KOSGEB'de kaydı bulunmayan işletmeler bir yandan KOSGEB'in veri tabanına kayıt olmak için kuruma başvururken, kaydı bulunan ve evraklarını tamamlayıp ilgili bankalara veren işletmelerin bu başvuruları da bankalar aracılığıyla KOSGEB'e iletildi.

KOSGEB'in yapacağı değerlendirme sonunda vereceği onayın ardından işletmeler kredilerini kullanmaya başlayacaklar. KOSGEB, toplam 50 bin işletmenin İhracat Kredisi'yle, Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi'nin faizinin dörtte üçünü karşılamayı planlarken, bu rakama neredeyse başvurunun ilk iki gününde ulaşılmış oldu.

Yetkililer, KOSGEB'in yapacağı değerlendirmenin ardından vereceği onay ile önümüzdeki hafta içerisinde bankaların başvuru sahibi işletmelere kredi kullandırmaya başlayabileceğini bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir