Kuvvetli yağış geliyor

Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Yarın tüm yurtta 4 ila 6 derece artacak hava sıcaklığı, 14 Ekim Perşembe günü batıdan başlamak üzere azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''ya göre, bugün Marmara ve Kuzey Ege'de başlayan yağışlar yarın Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu bölgelerinde devam edecek.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, yarın İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde İç Anadolu'nun kuzeyi ile Bolu, Zonguldak, Düzce, Amasya ve Tokat çevrelerinde etkili olması bekleniyor.

Perşembe günü yurt genelinde etkisini sürdürecek olan yağışların, Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Isparta, Burdur ve Erzincan çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

15 Ekim Cuma ve 16 Ekim Cumartesi günleri yurdun büyük bölümde devam edecek sağanak yağışlar, cuma günü Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Isparta, Burdur, Niğde, Kayseri ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor.

Hava sıcaklığı, yarın tüm yurtta 4 ila 6 derece artacak, perşembe günü batıdan başlamak üzere azalacak.

Önümüzdeki iki gün İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Marmara, Ege, Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeyi ile Bolu, Zonguldak, Düzce, Amasya, Tokat, Isparta, Burdur ve Erzincan çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışın meydana getirebileceği sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi olaylara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir