Lokomotif yine banka hisseleri

Borsa bankaların önderliğinde yükselişe geçti, günü 65.309 puanla gün içi en yüksek seviyede bitirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Tepki alımlarıyla yükselişe geçen İMKB-100, günü 1581 puan ve yüzde 2.48 değer artışla 65.309 puandan gerçekleştirdi. Gün sonunda 2.9 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Yurtdışı piyasalarda bugün pozitif görünüm izlenirken, İMKB'de de alıcı taraf ağırlık kazandı. Bir ara satışlarla 63.147 seviyesini gören piyasa tepki alımlarının ikinci seansta güç kazanmasıyla yükselişe geçti. Yükselişte bugün yüzde 4.46 prim yapan bankacılık sektörü etkin rol oynadı.

Öğleden sonra ABD'de tarım dışı istihdam verisi beklentinin çok altında kalsa da, işsizlik oranının düşük gelmesi durumu dengeledi.

Diğer yandan cuma namazının ardından bir araya gelen Mübarek karşıtları gösterilerine devam ediyor. Mısır'daki tansiyonun düşmemesi risk iştahında sınırlayıcı da olsa etki ediyor.

Faiz yüzde 8.4'ten döndü

Tahvil-bono piyasasında dün açıklanan enflasyon sonrası başlayan satış, bu sabah itibariyle devam etti. Yurtiçi kurumsal ve yabancı satışların sürmesiyle gösterge faiz sabah yüzde 8.45 seviyelerine geldi. Ardından hafif gevşeyen 7 Kasım 2012 itfa tarihli gösterge tahvilin bileşik faizi spot kapanışını yüzde 8.41'den yaptı. Faizde pazartesi valörlü işlemler ise yüzde 8.39'dan geçildi.

Dolar 1.58 seviyelerine çekildi

Bonodaki satış sonrası, dolardaki alımlar da sabah Dolar/TL kurunu 1.60'ın üzerine taşıdı. Daha sonra satışların gelmesiyle kurlar geri çekildi. Serbest piyasada dolar 1.5930 liradan, euro 2.1610 liradan kapandı. Bankalararası piyasada ise Dolar'da en iyi alış/satış 1.5850/1.5890 TL, Euro'da en iyi alış/satış 2.1482/2.1537 TL düzeyinde seyrediyor.

 * * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir