Lufthansa, Bursa-Münih seferlerine başladı

Yenişehir Havaalanı'ndan gerçekleştirilecek seferler haftanın 3 günü, 134 kişilik Airbus tipi uçaklarla yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YENİŞEHİR- Alman Lufthansa Havayolları'nın, Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla, Münih-Bursa arasında yapacağı tarifeli seferler başladı.

Seferlerin başlaması nedeniyle Uluslararası Yenişehir Havaalanı'nda düzenlenen kokteyle Yenişehir Kaymakamı Azmi Çelik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Havaalanı Müdürü Recep Pak, Türkiye Seyehat Ecentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Lufthansa Genel Müdürü Gregor Wende, Lufthansa Doğu Akdeniz Mağrip Ülkeleri ve Malta Havaalanları Direktörü Dirk Lorenzen katıldı.

Bugün itibariyle başlayan seferler, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri gerçekleştirilecek. 134 kişilik Airbus tipi uçaklarla yapılacak seferler, Yenişehir Havaalanı'nın canlanmasını sağlayacak.

Alman şirketinin Bursa-Münih hattından olumlu tepkiler alması durumunda, ek seferler açacağı bildirildi.

Yenişehir Kaymakamı Azmi Çelik, Yenişehir Havaalanı'nın artık kabuğunu kırdığını belirterek, "İnşallah bu seferler tutar ve artık Yenişehir Havaalanı vasıtasıyla Bursalılar, dünyanın her yerine uçabilirler" dedi.

Lufthansa Havayolları'nın Münih–Bursa arasında başlattığı seferlerde, sabah saat 04.10'da Bursa'dan kalkacak uçak, saat 05.55'de Münih'e varacak.

Münih'ten dünyanın farklı ülkelerine gitmek isteyen yolcular, 35 dakikalık beklemeden sonra Kopenhag, Varşova ve Paris'e; 50 dakika sonra kalkacak uçaklarla da Nice ve Marsilya'ya 325 TL'den başlayan fiyatlarla ulaşmış olacak.

Avrupa şehirlerine günübirlik iş amaçlı giden yolcular, aynı gün 21.45'de Münih'ten kalkacak uçakla 01.15'te doğrudan Bursa'ya gidebilecek.

Bu uygulamayla Bursalılar, İstanbul'dan sabah kalkan ve ancak öğle saatlerinde Avrupa'ya ulaşan uçaklara yetişmek için gece yarısı İstanbul'a gitmek zorunda kalmayacak ya da İstanbul'dan gece yarısı Bursa'ya ulaşmaya çalışmayacak.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir