Mali Kural ekimde Meclis'te oylanmayabilir

Şimşek, "Biz zaten adı konmamış bir Mali Kuralı uyguluyoruz. Ekim ayında Meclis'te kabul edilip edilmemesi büyük bir fark yaratmayacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mali kural yasa tasarısının, Meclis Ekim ayında toplandığında, oylamaya gelmeyebileceğini söyledi.

Reuters’ın haberine göre, Şimşek, Türkiye'nin bütçe açıklarının kısılması ve borçlarının azaltılmasını hedefleyen mali kuralın yararlı olduğunu ancak hükümet uygulamasının zaten hedeflerle uyumlu olması ve borçlarda bu yıl için düşünülen hedefin erişilebilir olması nedeniyle, mali kuralın zorunlu olmadığını söyledi.

Şimşek, Helsinki'de iş adamlarının katıldığı basın toplantısı düzenledi. "Mali kredibilitemizi güçlendirmek bizim için çok önemli. Mali kural taahhüdümüzden vazgeçmedik, taahhüdümüz duruyor..  Bir süre sonra yeniden ele alınacağını umuyorum" değerlendirmesinde bulunan Şimşek, Mali kural yasasının TBMM'de kabul edildikten sonra 2011 yılında uygulamaya girmesini beklediklerini ifade etti.

Şimşek, "Biz zaten adı konmamış bir mali kuralı uyguluyoruz. Mali kuralın Ekim ayında Meclis'te kabul edilip edilmemesi büyük bir fark yaratmayacak" dedi.

Mehmet Şimşek, bu yıl bütçe açığını GSYH'nın yüzde 4.9'u oranına indirme planlarında beklenenden daha hızlı ilerlediklerini söyledi. "2010'da şimdiye kadarki performansımız, hedeflediğimizden daha iyi durumda"  şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir