Mart ayı toparlanmayla başladı

Bileşik Endeks yüzde 1'in üzerinde prim yaparken, döviz ve faiz cephesine sakin seyir etkili.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Piyasa mart ayına yükseliş eğilimiyle başladı. İMKB açılışını 776 puan artışla 50.481 puandan yaparken, dolar/TL 1.54'ün altında alıcı buluyor.

Şubat ayının özellikle son haftasında artan satışlarla güç kaybeden borsa, mart ayına kayıpları telafi çabasıyla girdi. Artan siyasi tansiyonun düşmesi ve yurtdışındaki alıcılı görünüm İMKB'ye de destek oluyor. Açılışın ardından 50.653 puana kadar yükselen endeks, saat 10:10 itibariyle 50.571 (+865) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 340 milyon TL düzeyinde.

Dolarda bankalararası en iyi alış/satış 1.5360/1.5400 TL düzeyinde. 16 Kasım 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faizse yüzde 8.95 seviyesinde.

Yurtdışı piyasalarda ise artı seyir izleniyor. Bu arada dünya bakır üretiminin beşte birini gerçekleştiren Şili'de meydana gelen deprem başta bakır olmak üzere emtia fiyatlarını yükseltti.

Yurtdışında bu hafta Avrupa ve İngiltere Merkez Bankalarının faiz kararları, ABD ISM imalat ve hizmet endeksleri, istidam ve fabrika siparişleri önemli veriler arasında yer alıyor.

Yurtiçinde ise TÜİK'in açıklayacağı şubat ayı enflasyonu ve Hazine ihaleleri ekonominin gündemini oluşturuyor. Şubat ayı TÜFE'ye yönelik piyasa tahmini yüzde 0.64 seviyesinde.

İç siyasi gelişmeler açısından ise Balyoz Planı iddialarına yönelik gelişmeler ve ABD Dışişleri Komisyonu'nda görüşülecek olan sözde Ermeni Soykırım Tasarısı takip edilecek.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir