MB müdahalesi borsada sert düşüş getirdi

İMKB ilk seansı 944 puan düşüşle 63.534 puandan kapattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabahki yatay yönlü yükseliş eğilimini koruyamayan İMKB ilk senası 944 puan düşüş ve yüzde 1.4 puan değer kayıpla 63.534 puandan kapattı.

Dün ABD borsaları teknoloji ve finans hisselerindeki düşüşün etkisi ile satış baskısı altında günü tamamladı. Bugün ise ABD futureları ve Avrupa da artıda yatay işlemler sürüyor. Asya'da ise Japonya, Çin, Güney Kore, Hong Kong piyasaları tatil dolayısıyla kapalı.

İMKB yurtdışı piyasalardan ayrılarak MB'nin bankalara zorunlu karşılıklar için ödediği faizi sıfırlamasının ardından banka karlılıklarına olumsuz etkisi göz önüne alınarak sert düşüş gösterdi. Euro Bölgesi satın alma endeksi verilerinin de beklenenden kötü gelmesiyle borsada kısa vadede eksiler derinleşti.

İlk seansta en yüksek 64.732 puanı gören endeks, satışlarla da 63.429 puana kadar geriledi. Seans 63.534 puandan kapanırken, 1.5 milyar lira işlem hacmi kaydedildi.

Yurtdışı piyasada ABD tarafında ise haftalık issizlik sigortası, öncü göstergeler ve konut verileri takip edecek. Gün içerisinde Fed Başkanı Bernanke ve Hazine Bakanı Geithner’ın açıklamaları da gündeme gelebilir.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.4880 TL'den, Euro 1.9830 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3338 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.17 ile dünün üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.05 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir