Meclis Başkanlığı adayı için tarih verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekilleriyle bir araya geldiği iftar programında, yarınki MYK toplantısının ardından Meclis Başkanlığı için adaylarını açıklayacaklarını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 25. dönem milletvekilleriyle bir araya geldiği iftar programında konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın MYK toplantısının ardından Meclis Başkanlığı için adaylarını açıklayacaklarını bildirerek, "Daha sonra Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesi ile koalisyon turlarına başlayacağız. Buradan bir kez daha bütün muhalefet liderlerine sesleniyorum; biz onları ziyaret ederken, tam bir iyi niyetle, samimiyetle, dürüstlükle yaklaşacağız. Hiçbirisine kapımızı kapatmadık, hiçbir muhalefet partisine kapatmadığımız gibi hiçbir vatandaşımıza da gönül kapımızı kapatmadığımızı herkes bilir. Bizi misafir edecekleri zaman, bize hazırlanırken aynı iyi niyet, samimiyet ve dürüstlük içinde olmaları halinde ülkemizi bu ateş çemberinin içinden suhuletle ve istikrarla yönetecek bir hükümeti kurabileceğimize inanıyorum" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:
"-Hiçbir zaman ülke çıkarlarına kendi çıkarlarımızın arkasına koymadık. Hiçbir zaman ve hiçbir yerde başımızı eğmedik. 

-Şimdi çok daha yaygın bir ateş çemberinin ortasındayız. 

-Bu seçimlere giderken birileri sadece Türkiye içinde değil, dışarıda da gönül dilimizi kesmeye çalıştılar ama başaramadılar. 

-Salı gününden itibaren Meclis Başkanı seçimleri başlayacak. Yarın da biz de MYK toplantısından sonra Meclis Başkan adayımızı açıklayacağız.

-Daha sonra Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesi ile koalisyon turlarına başlayacağız. Buradan bir kez daha bütün muhalefet liderlerine sesleniyorum; biz onları ziyaret ederken, tam bir iyi niyetle, samimiyetle, dürüstlükle yaklaşacağız. Hiçbirisine kapımızı kapatmadık, hiçbir muhalefet partisine kapatmadığımız gibi hiçbir vatandaşımıza da gönül kapımızı kapatmadığımızı herkes bilir. Bizi misafir edecekleri zaman, bize hazırlanırken aynı iyi niyet, samimiyet ve dürüstlük içinde olmaları halinde ülkemizi bu ateş çemberinin içinden suhuletle ve istikrarla yönetecek bir hükümeti kurabileceğimize inanıyorum. 

-Geçmiş hesapları açanlar, rövanşizm isteyenler kaybedenler.  Bu Meclis'te her etnik grup temsil ediliyorsa, bu AK Parti'nin izlediği özgürlükçü polikalarının eseri. 

- Milletin seçtiği Cumhurbaşkanı kim olursa olsun AK Parti kadroları onu ayakta karşılayacaktır. Görevi aldığımızda muhalefet liderlerine saygıyla gideceğiz, her görüşe açık olacağız.  Her şeyi açık yüreklilikle konuşuruz, hiçbir dayatmayı kabul etmeyiz. 

"Hiç bir zaman teröre destek vermedik"

- 13 yıllık geçmişimiz içinde hiçbir zaman teröre destek vermedik, her zaman barışı inşa etmeye çalıştık. DAEŞ denilen terör örgütü ortaya çıktığında herkesten önce biz terör örgütü ilan ettik. Türkiye'yi ve iktidarı uluslararası alanda mahkum etmeye çalışan kampanyalar yürütülüyor.
 
-135 Kobanili yaralı bugün Türkiye'ye geldi, şu anda hastanelerde tedavi altındalar. 4'ü hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Nereye sığındılar? Türkiye' kapılarını açtı." 

Bu konularda ilginizi çekebilir