MEMSA ve MEMS1 hisseleri ikinci ulusal pazara çıkarıldı

Bir süredir Gözaltı Pazarı'nda işlem gören hisse senetleri yarından itibaren İkinci Ulusal Pazar'da işlem görecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Mensa Mensucat San. Tic. A.Ş'nin (Mensa) bir süredir Gözaltı Pazarı'nda işlem gören MEMSA ve MEMS1 kodlu hisse senetlerinin, yarından itibaren İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlayacağı bildirildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, İMKB Yönetim Kurulu'nun 26 Mart 2010 tarihli toplantısında aldığı kararla, Mensa'nın MEMSA ve MEMS1 kodlu hisse senetlerinin 30 Mart tarihinden itibaren İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlayacağı belirtilerek, "Bu karar sonrasında Mensa'nın Türk sermaye piyasalarında bir ilk olan Oydan Yoksun Payları (MEMS1) da oy hakkına sahip hisse senetleri (MEMSA) ile birlikte İkinci Ulusal Pazar'da işlem görüyor olacak" denildi.

Mensa İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şirketin son 6 aylık dönemde çok ciddi bir yeniden yapılanma stratejisi izlediğini ve bu dönemde Türkiye'de bir ilk olan Oydan Yoksun Pay ihracını başarıyla gerçekleştirdiğini belirtti. Bu çalışmayla çok önemli bir yabancı ortaklığa da imza attıklarını vurgulayan Ulutaş, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Oydan Yoksun Paylar Tebliği ile Mensa'nın önünü açtığını kaydetti.

Ulutaş, şunları ifade etti:

"Mensa'nın yeniden yapılandırılma sürecinde İMKB'nin de önemli bir payı var. Şirketimizin gerek istihdam gerekse de ihracat anlamında yaratacağı yeni fırsatlara ve katma değere inanan ve bu süreçte desteğini esirgemeyen İMKB yönetimine teşekkür borçluyuz. Tamamlanan sermaye artırımı ile birlikte şirketimiz finansal yükümlülüklerini ciddi oranda azalttı ve üretim faaliyetlerine yeniden başladı. İMKB'nin bu kararının yatırımcılarımız tarafından da büyük memnuniyetle karşılanacağını düşünüyoruz. Attığımız her adımda şirket payidarlarının menfaatini ön planda tutuyoruz. Bundan sonraki süreçte de daha çok çalışarak Mensa'yı layık olduğu noktalara taşımayı hedefliyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir