Mersin'i kana bulayacaklardı, yakalandılar

Suikast ve bombalı eylem yapmak üzere Mersin'e gelip keşif yaptığı anlaşılan Medine A. yakalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suikast ve bombalı eylem yapmak üzere Mersin'e gelip keşif yaptığı anlaşılan ve PKK terör örgütü üyesi olduğu açıklanan Medine A., sahte kimlikle geldiği kentte yakalandı. Bu terörist ile birlikte 7 kişi daha gözaltına alındı.

Şüphelilerin çanta araç ve evlerinde de çok sayıda patlamaya hazır hale getirilmiş fünye ve düzenek, kablolar, uzaktan kumanda ile yüksek miktarda patlayıcı madde elde edildi. Ayrıca Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı binaları ve halkın yoğun olduğu bazı alışveriş merkezlerinde keşif yaptıkları da saptandı.

Bomba eğitimi görmüş

Mersin'de sansasyonel bombalı saldırı hazırlığı yaptıkları belirlenen terör örgütü PK’Knın aynı gün içinde 2 ayrı operasyonda yakalanan eleman sayısı 12 olarak açıklanırken, izleme ve operasyonların Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terör Şube Müdürlüğü tarafından ortak yürütüldüğü bildirildi.

İstihbarat ekipleri, terör örgütü mensubu Medine A'nın kırsal alanda bomba eğitimi alarak, canlı bomba ve suikast tarzı eylem yapmak amacıyla sahte kimlikle Mersin'e geldiğini belirleyince yakın takibe alınıp yakalandı.Zanlıyla iş birliği içerisinde hareket ettiği belirlenen diğer kadın örgüt mensupları D.T. ile A.T’nin de adresleri belirlenerek kısa sürede ele geçirildi. 3 örgüt mensubu kadının sorgulamalarından sonra operasyon genişletildi. Bu operasyonlarda da Medine A'ya yardım ve yataklık yaptığı belirlenen E.F, Ş.A, H.K, A.K. ve Z.A. yakalanarak gözaltına alındı.

Keşif yaptıkları saptandı 

Yakalanan örgüt mensuplarının Şırnak ve Siirt'in kırsal bölgelerinden Mersin’e gelerek güvenlik birimlerinin bulunduğu binalarda, ayrıca İstiklal, Silifke ve Kuvayi Milliye Caddesi ile bazı büyük alışveriş merkezlerinde keşif yaptıkları da MOBESE ve kamera görüntülerinde belirlendi.

Bu arada örgütü yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında terör örgütü PKK mensubu C.T, Ç.M, F.E, ile sahte kimlik taşıyan kadın zanlı E.Ö. de yakalandı. Gözaltına alınan 12 zanlıdan C.T. ve E.Ö. tutuklanırken, diğer 10 zanlı ile ilgili işlemler sürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir