MİT teklifi Genel Kurul'da görüşülecek

MİT'çilerin KCK kapsamında ifadeye çağrılmasının ardından AKP'nin Meclis'e gönderdiği MİT yasasında değişiklik teklifi bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Meclis yetkilileri, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasının ardından AKP'nin Meclis'e gönderdiği MİT yasasında değişiklik yapılmasını öngören yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinin bugün yapılacağını belirtti.
Muhalefetin karşı çıkarak geri çekilmesini istediği düzenleme, MİT mensupları veya Başbakan tarafından özel bir görevi ifa etmek üzere görevlendirilenler hakkında yapılacak soruşturmaların Başbakanın iznine bağlanmasını öngörüyor.
AKP'den bir yetkili, Genel Kurul'daki görüşmeler sırasında verecekleri önergeyle 'belirli bir görevi ifa etmek üzere Başbakan tarafından görevlendirilen kamu görevlileri' ifadesinin düzenlemeye ekleneceğini kaydetti.
AKP Isparta milletvekili Recep Özel'in imzasını taşıyan "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" ile yasanın "soruşturma izni" başlıklı 26'ıncı maddesi değiştiriliyor.
Salı günü Adalet Komisyonu'nda kabul edilen teklifin görüşmeleri sırasında, Başbakanın iznine bağlı olması öngörülen hükmün, devam eden soruşturma ve kovuşturmalarda da uygulanması için geçici madde eklenmişti.
CHP'liler, teklifin çıkmaması için hukuk zemininde yapılması gereken her şeyin yapılacağı açıklamasında bulunmuştu.
Teklifin yasalaşması durumunda CHP'nin söz konusu düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurması bekleniyor.
(REUTERS)
Bu konularda ilginizi çekebilir