Mültecilerin sayısı artmaya devam ediyor

Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilerin sayısı 10 bin 718'e ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Olaylar nedeniyle Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Kızılay tarafından kurulan geçici çadır kentlere yerleştirilen Suriyelilerin sayısının 10 bin 718'e ulaştığı bildirildi.

Valilik Basın Bilgilendirme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Yayladağı ilçesinde kurulan iki çadır kentte 5 bin 215, Altınözü ilçesi ile Boynuyoğun köyündeki çadır kentte 4 bin 836 ve Reyhanlı ilçesindeki çadırlarda da 613 Suriyeli konaklıyor. Türkiye'ye sığınanların 39'unun yaralı olduğu ve bunların Hatay'daki çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü, 15 kişinin de refakatçi olarak yanlarında bulunduğu kaydedildi.

Suriyeli sığınmacıların 2 bin 632'sinin yetişkin erkek, 2 bin 649'unun yetişkin kadın, 2 bin 751'inin erkek çocuk ve 2 bin 686'sının da kız çocuk olduğu belirtildi.

Ululararası kuruluşların temsilcileri ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü'nün bugün, Ankara'daki büyükelçilik ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin ise yarın Hatay'ı ziyaret edeceği bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, Suriye'den Türkiye'ye yönelik nüfus hareketlerine ilişkin AFAD'ın koordinasyonunda İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Milli Eğitim, Tarım ve Köyişleri, Ulaştırma ve Maliye bakanlıkları, Genelkurmay ve Diyanet İşleri başkanlıkları, Gümrük Müsteşarlığı, Kızılay ve Hatay Valiliğiyle yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Hatay Valiliğine, Suriye'den gelenlerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için toplam 3 milyon 750 bin TL "Acil Yardım Ödeneğinin" gönderildiği bildirilen açıklamada, Türkiye sınırının hemen ötesinde bulunan Suriye vatandaşlarına insani yardım faaliyeti kapsamında 17 Haziran'da başlayan gıda yardımına devam edildiği kaydedildi.

Esad genel affı onayladı

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, yeni bir genel af yasasını onayladı.

Sana haber ajansı, affın dünden önce işlenen tüm suçları kapsadığını duyurdu. Haberde konuya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Esad, 31 mayısta "Müslüman Kardeşler" de dahil birçok örgütün üyesi için af ilan etmişti.

İnsan hakları örgütlerine göre, 31 mayıstan sonra yüzlerce tutuklu serbest kaldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir