Nazlı Ilıcak ve Mehmet Baransu ifade verdi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişime ilişkin yürütülen ve Altan kardeşlerin de tutuklandığı soruşturma kapsamında, gazeteciler Nazlı Ilıcak ve Mehmet Baransu'nun şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen, Mehmet Altan ve Ahmet Altan kardeşlerin de tutuklandığı FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, daha önce FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin düzenlenen operasyonda tutuklanan gazeteci Nazlı Ilıcak ile Balyoz Kumpas davasında tutuklu yargılanan Mehmet Baransu ifadelerinin alınması amacıyla bulundukları cezaevinden Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Burada soruşturmayı yürüten savcıya, şüpheli sıfatıyla ifade veren Ilıcak ve Baransu, işlemlerinin ardından tekrar cezaevine geri gönderildi.

Nazlı Ilıcak'ın ifadesinde, silahlı terör örgütüne üye olmadığını ve hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, 14 Temmuz’da Can Erzincan TV’deki programda darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları iddiasını da reddettiği belirtildi.

Söz konusu televizyon programını sunduğunu ve birçok konuk ağırladığını, ayrıca yaptığı programa ilişkin bir ceza da almadığını vurgulayan Ilıcak ifadesinde, FETÖ'nün nihai amacının 15 Temmuz darbe girişimiyle belli olduğunu kaydederek, ''Anladım ki 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu gibi gözükse de darbe faaliyetinin ilk adımları olduğunu 15 Temmuz göstermiştir.'' dediği öğrenildi.

Ilıcak'a savcılık ifadesinde, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski Zaman gazetesi imtiyaz sahibi Alaaddin Kaya ile görüşüp görüşmediği de soruldu. Ilıcak ise Kaya ile birkaç kez görüştüğünü ancak bir yakınlığını olmadığını söylediği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir