Öğrencilere girişimcilik dersi verilecek

YÖK ile KOSGEB arasında üniversitelerde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

YÖK'te Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün de katıldığı protokol imza töreni düzenlendi. Törende konuşan YÖK Başkanı Özcan, imzalanacak protokolle özellikle üniversitelerde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasının gençlerin girişimciliğe özendirilmesinin, üniversiteler ve küçük ve orta ölçekli işletmelerde Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin geliştirilmesinin, üniversiteler ile iş dünyası arasında işbirliğinin sağlanmasının amaçlandığını anlattı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, müfredatına girişimcilik dersi koyan üniversitelerde öğrenciler arasında İş Planı Yarışması düzenleyeceklerini, yarışma kapsamında ilk üçe giren öğrencilerden birinci olana 15, ikinci olan 10, üçüncü olana da 5 bin lira para ödülü verileceğini bildirdi.

Üniversite öğrencilerine özendirici teşvikler sağlanacak

İşbirliği protokolünün kapsamında ise girişimcilik başlıklı bir dersin, üniversitelerde tüm bölümleri kapsayacak şekilde örgün eğitim programlarında zorunlu veya seçmeli ders olarak müfredata alınmasına ilişkin YÖK tarafından gerekli çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda KOSGEB İş Planı Ödül Desteğiyle özendirici teşvikler sağlanacak.

Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak için KOSGEB ve Üniversite işbirliğiyle "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim" programları düzenlenecek. Bilim ve Teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ'lerin ve girişimcilerin geliştirilmesi, yeni ürün, yeni süreç, bilgi ve hizmet üretilmesi ve ticarileştirilmesi amacıyla "KOSGEB Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı" kapsamında KOSGEB'le üniversiteler arasında "Teknoloji Geliştirme Merkezi "TEKMER" ve "Ar-Ge İnovasyon" İşbirliği Protokolleri yapılacak.

KOBİ'lerin üniversitelerin eğitim laboratuvar hizmetlerinden KOSGEB desteğiyle yararlanmaları durumunda, bu hizmetlerin alımında ilgili KOBİ'lere üniversiteler tarafından öncelik verilecek ve avantajlar sağlanacak.

KOBİ'lerin üniversitelere bakış açısını değiştirmek, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek için KOSGEB-Üniversite-KOBİ-Meslek Kuruluşlarının buluştuğu çalıştaylar düzenlenecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir