Öğrencilere sermaye piyasaları anlatılacak

SPK, "7 Bölge 7 Üniversite" projesi kapsamında bazı üniversitelerin iktisat ve idari bilimler fakülteleri öğrencilerine eğitim semineri verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), "7 Bölge 7 Üniversite" projesi kapsamında üniversitelerin iktisat ve idari bilimler fakülteleri öğrencilerine eğitim semineri verecek.

SPK'dan alınan bilgiye göre, Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesindeki 7 üniversitede gerçekleştirilecek eğitim seminerlerinde öğrencilere sermaye piyasaları ve kurul hakkında ayrıntılı bilgi verilecek.

Her bir fakültede üçer gün sürecek seminerlere katılacak öğrenciler fakültelerce belirlenecek. Seminere katılan öğrenciler, "katılım sertifikası" alacak.

SPK'nın yanı sıra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB), İstanbul Altın Borsası ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği'nden eğitimcilerin vereceği seminerlerin ilki 13-15 Şubat tarihleri arasında Ege Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Ege Üniversitesi'nin ardından söz konusu seminerler sırasıyla Dicle Üniversitesi (15-17 Şubat), Kırıkkale Üniversitesi (22-24 Şubat), Karaelmas Üniversitesi (27-29 Şubat), Uludağ Üniversitesi (27-29 Şubat), Çukurova Üniversitesi (7-9 Mart) ve Atatürk Üniversitesi'nde (14-16 Nisan) yapılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir