Okan Tekstil yöneticilerine 100'er bin liralık ceza

SPK, Okan Tekstil'in 4 yönetim kurulu üyesine 100'er bin lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), TMSF ile yapılan ve Okan Tekstil'in de taraf olduğu protokolden kaynaklanan yükümlülüklerin mali tablolarının dipnotlarında açıklanmaması nedeniyle, şirketin 4 yönetim kurulu üyesine 100'er bin lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK'nın haftalık bültenine göre, Kurul, Okan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 23 Eylül 2009 tarihinde yapılan özel durum açıklamasında ifade edilen hususlara ilişkin incelemesini tamamladı.

İnceleme sonucunda, 24 Şubat 2005 tarihinde TMSF ile yapılan ve Okan Tekstil'in de taraf olduğu protokolden kaynaklanan yükümlülüklerin şirketin, 31 Mart 2005–30 Haziran 2008 döneminde yayımlanan ara ve yıllık mali tablolarının dipnotlarında açıklanmaması nedeniyle, olayda sorumluluğu bulunan şirket yönetim kurulu üyeleri Mehmet Okan, Abdülkadir Cesur, Ayşe Demir ve Mehmet Filik hakkında ayrı ayrı olmak üzere, 100 bin lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Beyaz Filo Oto Kiralama A.Ş'nin, halka açılma ve 300 milyon lira tavan ile kayıtlı sermaye sistemine geçmesi amacıyla esas sözleşmesinde yapılacak değişiklikler için hazırlanan tadil tasarılarına uygun görüş verilmesi talebi olumlu karşılandı.

Kayseri Elektrik Dağıtım

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş'nin sermayesinin yüzde 20'sini temsil eden kamu paylarının satışı halinde muhtemel alıcı için ortaya çıkabilecek olan ''şirketin diğer ortaklarına ait payları çağrı yoluyla satın alma yükümlülüğü''ne, muafiyet verilmesi talebi uygun görüldü.

Metem Enerji ve Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş'nin, ticaret unvanının ''Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş'' olarak değiştirilmesi, 50 milyon lira olan kayıtlı sermaye tavanının 500 milyon liraya yükseltilmesiyle faaliyet konusu ve merkez adresinin değiştirilmesi amacıyla esas sözleşmesinin ilgili maddelerinin tadiline ilişkin talebi Kurulca uygun bulundu.

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, Park Holding A.Ş lehine 35 milyon dolar ipotek verilmesine ilişkin özel durum açıklamasının incelenmesi sonucunda; Şirketin Park Holding A.Ş. lehine tesis ettiği 35 milyon dolar tutarındaki ipoteğin SPK'nın teminat, rehin ve ipoteklere ilişkin kararına aykırılık teşkil etmesi nedeniyle, ilgili ipoteğin şirket tarafından Kurul kararının şirkete tebliğinden itibaren 3 ay içinde kaldırılması gerektiğine, aksi takdirde sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde hakkında işlem tesis edileceği hususunda şirketin bilgilendirilmesine karar verildi.

Kurul ayrıca, şirket esas sözleşmesinin teminat, rehin ve ipotek verilmesine imkan sağlayan maddelerinde gerekli değişikliklerin yapılması gerektiği konusunda şirketin bilgilendirilmesini kararlaştırdı.

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin portföyünde yer alan Seferihisar arsasının ''Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği''ne uygun hale getirilmesi amacıyla Şirkete 31 Mart 2012 tarihine kadar süre verilmesine karar verildi.

Kurul, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş'nin B Tipi Şemsiye Fonu ihracı talebini olumlu karşıladı.

Mülk Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş, değerleme hizmeti vermek üzere Kurul'ca listeye alındı.

Kapital Menkul Değerler A.Ş'nin sahip olduğu ''Halka Arza Aracılık'' ve ''Repo-Ters Repo'' yetki belgeleri kendi talebi üzerine iptal edildi.

FED Menkul Değerler A.Ş'nin adına Alım Satıma Aracılık Yetki Belgesi ile Türev Araçların Alım Satımına Aracılık Yetki Belgesi düzenlenmesi ve faaliyete geçiş talebine ilişkin Kurul'a yaptığı başvuru olumlu karşılandı.

Turkish Yatırım A.Ş'nin, artırılan tutar nakit olarak karşılanmak üzere mevcut sermayesinin 8 milyon liradan 10 milyon 500 bin liraya artırımı talebiyle yaptığı başvuru olumlu karşılandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir