Onlar da okullu oluyor

Anadolu Üniversitesi'nde Turkcell işbirliğiyle Çağrı Merkezi Yönetimi Ön Lisans Programı açılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR  - Anadolu Üniversitesi ile Turkcell Global Bilgi ve Turkcell Akademi iş birliğiyle Açıköğretim Fakültesi bünyesinde oluşturulan Çağrı Merkezi Yönetimi Ön Lisans Programı'nın protokolü imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, Rektörlük Senato Odası'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, iki kurum arasında birçok benzerlik bulunduğunu, bunların başında da "sektörün lideri olmak" geldiğini kaydetti.

Anadolu Üniversitesinin, bilgi çağının getirdiği yenilikleri sürekli izlediğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Üniversite olarak böyle bir anlaşmaya imza atmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Üniversitelerin en önemli özelliği topluma hizmet etmektir. 'Yaşam boyu öğrenme' vizyonuyla toplumun her kademesindeki bireylerin kişisel gelişiminin güçlenmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğini yaşam boyu öğretime taşıyoruz. Bu anlamda sektöre nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu bir global istihdam projesidir. Bu projeden sadece Türkiye'nin değil, çok sayıda ülkenin öğrencileri de yararlanacak. Doğrudan doğruya gençlere iş imkanı sağlıyoruz. Bundan daha gurur verici bir şey olamaz."

Çağrı elemanı ötesinde müşteri temsilcisi de yetiştirilecek

Turkcell Akademi Bölüm Başkanı Banu İşçi Sezen de kalkınmanın temelini, teknoloji üretebilen, bilgiye sahip çıkan ve eğitim seviyesi yüksek toplumların oluşturduğunu söyledi.

Sektöre nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Sezen, "Anadolu Üniversitesinin tecrübe ve altyapısını, Turkcell Akademi ve Turkcell Global Bilgi'nin kurumsal bilgi birikimiyle birleştirerek, kaliteli bir eğitim vermeyi amaçlıyoruz. İki yıllık programın sonunda çağrı merkezi elemanı yetiştirmenin ötesinde, müşteri temsilcisi de yetiştirerek istihdama katkımızı yerine getirmeyi arzuluyoruz" dedi.

Turkcell Global Bilgi İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ersin Aydın da çağrı merkezi sektörünün her geçen gün büyüdüğünü anlatarak, bu iş birliği sayesinde sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından, Çağrı Merkezi Yönetimi Ön Lisans Programı protokolü imzalandı.

Açıköğretim Fakültesi Çağrı Merkezi Yönetimi Ön Lisans Programı'na, LYS'nin herhangi bir puan türünden en az 140 puan alan öğrenciler başvurabilecek. Program için kontenjan sınırlaması bulunmuyor. Programı tamamlayan öğrenciler, iki yıllık ön lisans mezunu statüsüne sahip olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir