"Ortak mücadeleyle terörü yeneceğiz"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bağdat, Kabil ve şimdi de Londra... Nerede olursa olsun terörü lanetliyoruz. Ortak mücadeleyle terörü yeneceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Londra Köprüsü ve Borough Pazarı'ndaki terör saldırılarını lanetlediğini belirtti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Bağdat, Kabil ve şimdi de Londra... Nerede olursa olsun terörü lanetliyoruz. Ortak mücadeleyle terörü yeneceğiz." ifadelerini kullandı.

İngiltere'de Londra Köprüsü üzerinde yayaları ezen bir minibüs, daha sonra köprünün güney ucundaki Borough Pazarı'na yönelmiş, burada araçtan inen üç saldırgan çevredekileri bıçaklamıştı.

Londra Köprüsü ve Borough Pazarı'ndaki saldırılarda vurularak öldürülen 3 saldırganın dışında 7 kişinin hayatını kaybettiği, en az 48 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Londra'da 22 Mart'ta da Westminster Köprüsü'nde benzer bir olay yaşanmıştı. Adrian Russell Ajao isimli saldırgan, kiralık aracını Westminster Köprüsü'nde saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüş, araç, İngiltere Parlamentosunun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu. Araçtan çıkan saldırgan parlamento bahçesinde nöbet tutan bir polisi bıçaklayarak öldürmüştü. Polis, saldırganı vurarak etkisiz hale getirmişti.

Londra'da terör saldırısı: 10 ölü, 48 yaralıLondra'da terör saldırısı: 10 ölü, 48 yaralı