Para girişi sürüyor, endeks 27 ayın zirvesinde

27 ay sonra 56 bin zirvesini gören Bileşik Endeks, ilk seansta yüzde 1.5 değer kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Alıcılı seyrin devam ettiği borsada ilk seans 820 puan ve yüzde 1.49 değer artışla 55.956 puandan kapandı. İlk seansta 56 bin seviyesini test eden endeks, böylece 27 ayın zirvesine gelmiş oldu.

Yurtdışı piyasalardaki temkinli görünüme karşın para girişinin yaşandığı borsada yükseliş eğilimi günün ilk seansında devam etti. Hisse bazlı işlemlerin ön plana çıktığı endekste 56.044 seviyesi test edildi. Borsa bu seviyeyi en son 28 Aralık 2007'de görmüştü. Günün ilk yarısını 55.956 puandan tamamlayan İMKB'de 1.28 milyar TL'lik işlem hacmi gerçekleşti.

Yabancı alımlarıyla yüzde 9 seviyesinin altına inen 16 Kasım 2011 vadeli gösterge tahvilde ise bileşik faiz yüzde 8.93 seviyesinde.

Dünkü kapanışının altında işlem gören dolarda şu sıra en iyi alış/satış 1.5400/1.5440 TL'de. Euro ise serbest piyasada 2.0610 TL'den el değiştiriyor.

Yunanistan'la ilgili belirsizlik devam ederken, Fitch'in Portekiz'in notunu düşürmesi dün yurtdışı piyasaları rahatsız etmişti. Ancak global borsalarda satışların sınırlı kaldığı görüldü. Bugün ABD vadeli piyasada ve Avrupa endekslerinde artıda yatay görünüm izleniyor.

Yunanistan'ın borç sorununu çözüme kavuşturabilmek için bugün Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri Brüksel'de bir araya geliyor. Yarın da sürecek toplantıda bugün için somut bir karar çıkması beklenmiyor. Günün en önemli beklentisi ise Fed Başkanı Bernanke'nin yapacağı konuşma. Bununla birlikte yine ABD işsizlik başvuruları piyasaların takibinde olacak.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir