Para girişi, yeni rekor getirdi

Faizde düşüş trendi devam ederken, endeks mali sektör önderliğinde 60.632’yi gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada fon girişine bağlı olarak pozitif görünüm yaşanmaya devam ediyor. ‘Düşük enflasyon’ ile ‘tek haneli faiz’ beklentisinin bugün Merkez Bankası’nca bir kez daha teyit edilmesi faizlerde düşüşü, hisse senetlerinde yükselişi getirdi.

İMKB-100 günün ilk seansında 60.632 puanla tarihi zirvesini yenilerken, kapanış da 60.578 rekoruyla yapıldı. Endeks düne göre 1070 puan yükselirken, hisse senetleri ortalama yüzde 1.8 değer kazandı. İlk seansta 1 milyar 14 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Merkez Bankası, 2010 enflasyon tahminini aşağı yönlü revize ederek yılsonu enflasyon öngörüsünü yüzde 7.5'e çekti. TCMB Başkanı Durmuş Yılmaz, gıda ve petrol fiyatları varsayımlarındaki aşağı yönlü güncellemeler ile temel enflasyon göstergelerinde yakın dönemde gözlemlenen yavaşlamaya bağlı olarak, 2010 yıl sonu enflasyon tahmininin orta noktasının bir önceki rapor dönemine kıyasla 0,9 puan aşağı çekildiğini açıkladı.

Düşük enflasyon beklentisi bugün MB’nin son raporuyla teyit edilirken, faizlerde alıcılı görünüm yaşandı. Geçtiğimiz perşembe günü yüzde 8.14 seviyesini test eden gösterge faiz bugün yeniden yüzde 8.14 bileşik seviyesine temas etti. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge faiz şu sıra yüzde 8.17 seviyesinde. Bu arada faiz tarih dip seviyesini yüzde 7.89 ile ekim ayında görmüş, ancak bu seviyelerde fazla tutunamamıştı.

Uluslararası piyasada sabah 1.30’un üzerine çıkan euro/dolar, tekrar 1.2970 seviyelerine çekildi. Yurtiçinde dolar 1.51 lira seviyelerinde yatay görünüm içinde. Interbank işlemlerde şu sıra en iyi alış/satış 1.5130/1.5155 TL düzeyinde. Serbest piyasada dolar 1.5160, euro 1.9650 liradan el değiştiriyor.

Diğer yandan dün ABD borsasının günü yükselişle tamamlamasının ardından bugün vadeli piyasada ve Avrupa endekslerinde artıda yatay görünüm izleniyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir