Pes dedirten dolandırıcılık

Dolandırdığı kadını tekrar arayıp "yemin" ettirince yakayı ele verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa'da, dolandırıcılık yaparak iki seferde 31 bin 900 lirasını aldığı kadını bir gün sonra yeniden telefonla arayıp yemin ettirerek 25 bin lira kredi çektirmek isteyen zanlı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Nilüfer ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan F.B. (63) adlı kadını telefonla arayan E.T. (30), kendisini polis olarak tanıttı.

E.T, F.B'ye, bir kuyumcu soygununda kimliğinin bulunduğunu, olayla ilgili evinde arama yapılacağını, bu nedenle altın ve para bulundurmaması gerektiğini söyledi.Kadın, zanlının yönlendirmesiyle incelenip kendisine teslim edileceğine inandığı 6 bin 900 lira ve altın bilekliği bir pazar yerindeki direğin yanına bıraktı.Para ve altınları aldıktan sonra kadını tekrar arayan şüpheli, bankadan para çekmesini istedi. Bunun üzerine 25 bin lira kredi çeken F.B, bunu da yine aynı yere koydu. Söz konusu paralar da E.T. tarafından alındı. Bu kez dolandırıldığını anlayan F.B, polise haber verdi.

Polis ekiplerinin yakalamaya çalıştığı zanlı, bir gün sonra F.B'yi telefonla üçüncü kez aradı, güvenlik güçlerine bilgi verip vermediğini sordu. "Hayır" cevabını veren kadına inanmayan şüpheli, ondan yemin etmesini istedi. F.B'nin yemin etmesi üzerine rahatlayan E.T, ona operasyonun devam ettiğini, iki kişiyi yakalamak için iş birliği yapmaları gerektiğini ifade ederek, başka bir bankadan 25 bin lira daha kredi çekmesi gerektiğini belirtti.

Dolandırıcıyı yakalatmak isteyen F.B, bankaya giderken polis ekiplerine durumu bildirdi. Ekiplerin gözetiminde bankadan kredi çekmiş gibi yaparak geçerliliği olmayan bir dekont alan kadın, içinde para olmayan naylon poşeti şüphelinin söylediği yere bıraktı. Paraları almaya gelen zanlı, yakalanacağını anlayınca bu poşeti ve cep telefonunu yola atarak kaçmaya başladı.

E.T, kısa süreli kovalamacanın ardından gözaltına alındı.Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen E.T, tutuklandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir