Piyasa 'balyoz'un altında kaldı

Dolar 1.54 TL'yi aşarak 7 ayın zirvesini gördü, İMKB yüzde 2.2 değer kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL – Balyoz Planı iddiaları ve buna bağlı olarak son iki günde yaşanan gelişmelerden yurtiçi piyasa da nasibini alıyor. Yükseliş eğilimine devam eden dolar bugün 1.54 TL'yi aşarken, borsa gün sonunda yüzde 2.24 değer kaybına uğradı. 
Dün Bakan Babacan'ın IMF ile büyümeye dönük 2 yıllık stand-by üzerinde durduklarını ve Mali Kuralın birkaç ay içinde sonuçlanacağını açıklamasıyla bu konudaki beklentisini yeşerten piyasa siyasi kaygıların gölgesinde kaldı. 
 
IMF beklentisiyle güne toparlanarak başlayan yurtiçi piyasalarda ‘Balyoz Planı' karşısında artan endişeler sahne aldı. Aynı zamanda yurtdışında endekslerin kırmızıya dönmesi de yurtiçinde kayıpları bir miktar daha artırdı. 
Dolar artan talep karşısında 1.54 TL'yi aşarak son 7 ayın zirvesine çıktı. Serbest piyasada dolar 1,5390 TL'den, Euro 2,0850 TL'den kapandı. Bankalararası piyasada dolar 1.5420/1.5460 TL düzeyinde. 
Borsada 2 günlük kayıp yüzde 3.6
Seans içerisinde en yüksek 53.154 puanı test eden endeks ise ikinci seansta artan satış baskısıyla 51.180 puana kadar indi. Günü 1176 puan düşüşle 51.416 puandan kapatan borsada iki günlük kayıp da yüzde 3.6 oldu. Borsada gün sonunda 2.5 milyar TL'lik işlem hacmi oluştu.
Faiz cephesi daha sakin
Döviz ve hisse senetleri piyasasındaki hareketliliğe karşın bono cephesinde daha sakin bir gün geçirildi. 16 Kasım 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 8.91 bileşik seviyesinden günü tamamlarken, yarına valörlü işlemler yüzde 8.94 seviyesinden geçildi. Gösterge faiz dün spot piyasada yüzde 8.89, valörlü işlemlerde yüzde 8.91 seviyesinden kapanmıştı. 
***
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Bu konularda ilginizi çekebilir