Piyasada karabulutlar dağıldı

Siyasi gelişmelerden uzak bir gün geçiren İMKB yükseliş eğilimini gün boyunca sürdürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtdışı piyasalarındaki artışla birlikte gün içinde yükseliş gösteren borsa günü, 1.478 puan ve yüzde 2.97 değer artışla 51.183 puandan kapattı.

Yunanistan'a yönelik olumlu hava ve siyasi gelişmelerden uzak bir gün geçiren İMKB yükseliş eğilimini gün boyu sürdürdü. İkinci seansta bir miktar satışla 50.200 seviyesine gerileyen endeks, ancak alımların kademeli olarak devam etmesiyle 51.000 puan seviyesinin üzerine çıktı. En yüksek 51.184 puanı gören borsada gün sonunda 2.5 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

Yurtdışında da endeksler yukarı yönlü seyir izledi. AB Parasal ve Ekonomik İşler Üyesi Olli Rehn'in Atina'daki görüşmeleri devam ederken Yunanistan'a destek yönünde beklentiler güçlendi. Atina'da yüzde 2'nin üzerinde artış var.

Ayrıca Şili'de yaşanan depremin bakır arzını aksatmasıyla yükselen madencilik hisseleri Avrupa borsalarını yukarı taşıdı. ABD borsaları ise önemli verilerin yoğun olduğu haftaya yükselişle başladı.

Döviz cephesinde ise; TL’de hisse senetlerine nazaran toparlanma sınırlı kaldı. Serbest piyasada dolar 1.5440 TL'den, Euro 2.0890 TL’den kapandı. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3475, Dolar/Yen 89.35 düzeyindeler.

Diğer yandan 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.96’dan kapanırken, yarına valörlü işlemler ise yüzde 8.97 bileşik seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir