Piyasada satışlar ağırlıkta

İlk seansı 254 puan düşüşle 67.838 puandan geçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB hisse senetleri piyasasında yeni haftanın ilk seansı 254 puan düşüşle 67.838 puandan geçildi.

Yurtdışı endekslerin ve emtia fiyatlarının yakından izlendiği yurtiçi piyasada yeni hafta yatay seyirle başladı. Ulusal-100 Endeks ilk seansta en yüksek 68.273, en düşük 67.727 seviyelerini test etti. Günün ilk yarısında 981 milyon liralık işlem hacmi oluştu.

Hafta sonuna kadar artırılan munzam karşılıklar nedeniyle piyasadan 19 milyar liranın çekilecek olmasının likidite sıkışıklığı yaratması bekleniyor. Bununla birlikte gözler biri gösterge tahvil ihracı olmak üzere Hazine'nin bu hafta yapacağı 3 ihalede olacak. Hazine bugün 3 yıl vadeli TL cinsi sabit kuponlu devlet tahvili ihalesi düzenliyor. İhale öncesi ise gösterge tahvil yüzde 8.76 bileşik seviyesine yükselmiş durumda.

Dış piyasalarda ise ABD piyasaları birinci çeyrek kar rakamlarına ve bilanço beklentilerine odaklanmış durumda. Euro/Dolar 1.4457 seviyesinde yer alırken, içerde Dolar/TL 1.5105, Euro/TL 2.1835 düzeyinde yer alıyorlar.

Altında yeni rekor

Uluslararası piyasada altının onsu gün içinde gördüğü 1.476,82 dolarla yeni bir rekor kırdı. Rekorun ardından uluslararası piyasada altının onsu şu dakikalarda 1.470 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Öte yandan Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı 126 doları aşarak rekorunu yeniledi. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı geçen hafta cuma günü 124 doları geçerek 32 ayın en yüksek seviyesine çıkmıştı. ABD ham petrol ise 113 dolar zirvesini gördü.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir