Piyasalar fren yaptı

ABD ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 1.8 ile beklenti altında büyüdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Gün içerisinde alıcılı eğiliminin korunmaya çalışıldığı borsada yükseliş yurtdışıyla hız kesti. Ulusal-100 Endeks, kapanışını 146 puan ve yüzde 0.23 değer artışla 63.755 puandan gerçekleştirdi.

Küresel piyasada dalgalı görünümler devam ediyor. Güne pozitif havayla başlayan endeksler, bugün artıda kalmakta zorlanıyor. Endeksler, ABD hisse senetleri verileri sonrası bit miktar geri çekildi. ABD ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 1,8 ile beklenti altında büyüdü. Ülkede geçen hafta işsizlik maaşı başvuruları ise 10 bin kişi artarak, 424 bin oldu ve son üç haftada ilk kez artış gösterdi. ABD borsası ekside açılırken, endekslerde temkinli duruş devam ediyor.

Yurtiçi tahvil-bono cephesinde ise geri çekilme yüzde 8.82 seviyesine kadar sürdü. Gösterge faiz öğleden sonra da satışlarla yönünü yukarı çevirdi. 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8,90 seviyesine geldi.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.41 sent seviyesine çekilirken, yurtiçinde kurlar dünkü kapanışların üzerinde işlem gördü. Kapalıçarşıda bugün dolar 1.6070 liradan euro ise 2.2710 liradan alıcı buldu.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir