Piyasalar kar satışıyla güne başladı

İMKB'de hızlı yükseliş hız kesti, dolarda hafif toparlanma var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB-100 açılışını 87 puan düşüşle 54.215 puandan yaptı. Dolar hafif yükseliş sonrası 1.52 TL'nin üzerinde işlem görürken, gösterge faiz yüzde 9.1 bandında yer alıyor.

İMKB hisse senetleri piyasasında son iki gündür yaşanan hızlı yükselişin ardından yeni gün yurtdışı etkisiyle gevşek başladı. Bankaları yeni krediler konusunda bir kez daha uyaran Çin'in kredileri sıkılaştırma çabalarının devam ettiği görüldü. Asya borsaları yüzde 1 civarında düşüş kaydetti.

Avrupa ve ABD vadeli piyasada ise geri çekilmeler daha sınırlı. Dün 54.300 bölgesine kadar çıkan İMKB'de bugün satışlarla 53.835 puan test edildi. Ulusal-100 Endeks, saat 10:10 itibariyle 53.919 (-384) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 269 milyon TL düzeyinde.

Euro Bölgesi cari işlemler dengesi ve dış ticaret dengesi, ABD TÜFE verileri, haftalık işsizlik maaşı başvuruları, reel gelirler, öncü göstergeler ve Philadelphia FED imalat sanayi endeksi piyasaların bugün takip edeceği veriler arasında.

Bugün yurtiçinde ise Merkez Bankası PPK toplantısı sonrasında gelecek olan açıklamalar beklenecek. Piyasalarda faizin yüzde 6.5 seviyesinde bırakılacağı düşünülürken, açıklamalardaki satır aralarına dikkat edilecek. Dün yüzde 9 seviyelerine çekilen 16 Kasım 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz şu sıra yüzde 9.11 düzeyinde.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3665 seviyesine yer alırken, dolarda en iyi alış/satış 1.5220/1.5240 TL düzeyinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir