Piyasalar zayıf görüntüden sıyrılamadı

Bugün 52 bin seviyesini gören İMKB-100, günü 51 bin seviyesinden kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Dış piyasalarda temkinli seyre geçilmesi, İMKB'de de zayıf görünüme neden oldu. Yurtiçi piyasada gün 317 puan düşüşle kayıpla 51.063 puandan sona erdi.

Piyasalarda Yunanistan'la ilgili gelişmeler izlenmeye devam ediyor. Avrupa ülkelerinin ekonomisi hakkındaki soru işaretleri ise satışlarda önemli rol oynuyor. Avrupa Birliği Yunanistan'a destek vermeye hazır olduğunu açıklarken, ülke borçları için nasıl bir çözüm yolu seçileceği merak ediliyor. Bu doğrultuda önümüzdeki hafta yapılacak Maliye Bakanları toplantısında durumun netleşebileceği belirtiliyor. Sonuç olarak Yunanistan piyasaların gündeminde kalmaya önümüzdeki hafta da devam edecek.

Euro Bölgesi ekonomisi, 2009 yılında, yüzde 4 ve 27 üyeli AB ekonomisi yüzde 4,1 küçüldü. Bu arada Eurostat, Aralık ayı sanayi üretiminin bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla Euro Bölgesinde yüzde 5 ve AB'de yüzde 4,9 düştüğünü açıkladı.

Yurtdışında da eksiye geçen endeksler sonrası İMKB, ilk seansı 50.926 puanla seans içi en düşük seviyeden tamamladı.

Öğleden sonra satışların devamıyla 50.702 puana inen borsa, günü ise 51 binin üzerinde tamamladı. Haftanın son işlem gününde 1 milyar 783 milyon TL'lik işlem hacmi gerçekleşti.

Euro/Dolar 1.35 seviyelerini gördü

Avrupa'da açıklanan veriler sonrası uluslararası piyasada Euro/Dolar paritesi bir ara 1.3530 seviyesine kadar düştü. Son 9 ayın en düşük seviyesini gören parite gün sonuna doğru  1.3615 sent seviyesinde yer aldı.

Yurtiçinde serbest piyasada dolar 1.5230 TL'den Euro 2.0700 TL'den kapandı.

Tahvil-bono piyasasında ise 16 Kasım 2011 vadeli gösterge kıymet günü yüzde 8.83 bileşikten kapatırken, pazartesi valörlü işlemler yüzde 8.86 seviyesinden kapandı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir