Piyasalarda ibre yukarı

Haftaya yükselişlerle başlayan piyasalarda, yükseliş temkinli de olsa sürüyor. Dolar, 1.84'ün altına inerken, gösterge faiz yüzde 10.68 seviyesine geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünya Bankası'nın küresel büyüme tahminini düşürmesiyle güne temkinli başlayan piyasalarda yön yeniden yukarı döndü. Bir yandan ABD'den gelen bilançolar takip edilirken, diğer yandan Avrupa'daki borçlanma ihaleleri izleniyor.

Risk iştahının canlılığını koruduğu yurtiçi piyasa Bileşik Endeks 54.000 seviyelerini test etti. İlk seans 381 puan artışla 53.910 puandan geçildi.

MB'nin fonlama maliyetini yüzde 8 altına düşürecek şekilde normal gün politika uygulamasına devam etmesi ile Hazine ihaleleri başarılı şekilde atlatılırken, yurtiçinde Hazine'nin ağırlıkla döviz cinsinden olan itfası sonrasında piyasada dolar kurunun seyri takip ediliyor.

Sabah yüzde 10.81 bileşik seviyesini test eden gösterge faiz yeniden gevşeyerek yüzde 10.68 seviyesine geriledi.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.28'in üzerine çıkarken, içerde dolar 1.84'ün altına gerilemiş durumda. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.8370/1.8385 TL düzeyinde. Euro ise 2.3590 liradan alıcı buluyor.

Yurtdışında; Avrupa ve ABD vadeli piyasada yükselişler devam ediyor. ABD'de TSİ 14:00'te Goldman Sachs bilançosu, 15:30'da ÜFE ve 16:00'da sanayi üretimi açıklanacak.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir