Piyasalarda pozitif görünüme geçildi

İlk seans 64.183 seviyesinden kapanırken 1.3 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Mısır'da yaşanan halk ayaklanması sonrası düşen tansiyon piyasaları rahatlatırken, İMKB yurtdışı endekslerle birlikte toparlandı. Bileşik Endeks ilk seansı 905 puan ve yüzde 1.43 değer artışla 64.183 puandan tamamladı.

İMKB hisse senetleri piyasası şubat ayına yükselişle başladı. Yurtdışındaki pozitif eğilim İMKB'nin açılışına da yansıdı. 531 puan artışla 63.809 puandan açılan İMKB-100, bankacılık hisseleri liderliğinde 64.274 seviyesine kadar çıktı. İlk seans 64.183 seviyesinden kapanırken 1.3 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

ABD'de iyi gelen bilançolar olumlu hava yaratırken, dün ABD borsası Ocak ayında son 14 yılın en güçlü yükselişini yaşadı. Bugün vadeli işlemlerde bu eğilim korunuyor. Asya ve Uzakdoğu piyasalarında da hafif yükselişler etkili olurken, Avrupa piyasaları da alıcılı seyir izliyor.

Yurtiçi bono piyasasında bugün Hazine ihaleleri takip ediliyor. Dünkü ihalelerde talebin düşük kalması sonrası, bugün 21 ay vadeli gösterge kıymetin ve yeni 5 yıl vadeli sabit kuponlu kıymetin ihraçları yakından izlenecek. İhale öncesi 7 Kasım 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 8.12 seviyesinde işlem görüyor.

Döviz cephesinde de gevşeme eğilimi hakim. Dün 1.61'den dönen dolar kuru bu sabah itibariyle 1.59'un altında alıcı buluyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5880/1.5895 TL düzeyinde. Serbest piyasada dolar 1.5895, euro 1.9486 liradan el değiştiriyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir