Piyasalarda satış baskısı hakim

Kuzey Kore'nin gerginliği artıran açıklamalarının ardından Asya piyasaları ve emtialarda satış gözlenirken, yurtiçi piyasa da güne temkinli başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Kuzey Kore'nin gerginliği artıran açıklamalarının ardından Asya piyasaları ve emtialarda satış gözlenirken, yurtiçi piyasa da güne aşağı yönlü başladı. Açılışını 530 puan düşüşle 66.618 puandan yapan Ulusal-100 Endeks, 66.223 seviyesine indi. Bileşik Endeks saat 10:30 itibariyle 66.405 (-743) puanda yer alırken, 315 milyon liralık işlem hacmi oluşmuş durumda.

Dün Şükran Günü dolayısıyla kapalı olan ABD spot piyasa bugün de yarım gün tatil. Euro Bölgesinden de önemli bir veri akışı olmamakla birlikte sorunlu ülkelere ilişkin gelişmeler gündemi meşgul etmeye devam edecek. Asya'daki satışların ardından ABD vadeli piyasa ve Avrupa cephesinde de zayıf görünüm izleniyor.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar paritesi 1.3270 sent seviyesine inerken, Dolar/TL 1.4870 seviyesine çıktı. Dolarda bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.4850/1.4875 TL seviyelerinde yer alıyor.

Dün yüzde 7.61 seviyesinden kapanan 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvil bugün yüzde 7.64 bileşikten işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir