Piyasalarda tepki hareketi zayıf

İspanya ve Portekiz ekonomilerine ilişkin endişelerin gündemden düşmemesi tepki alımlarını sınırlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İrlanda'ya sağlanan 85 milyar euroluk yardım, iyimser hava yaratsa da küresel piyasalarda temkinli görünüm devam ediyor.

Cuma gününü yüzde 1.5 değer kayıpla 66.147 puandan tamamlayan İMKB Ulusal-100 Endeksi haftaya 334 puan artışla 66.481 puandan başladı. Yükseliş denemeleri ise şu ana kadar sınırlı.

Hafta sonu toplanan Avrupa Birliği maliye bakanları, İrlanda ekonomisindeki sorunları aşmak amacıyla 85 milyar Euro tutarındaki mali yardım paketini onayladı. Öte yandan Yunanistan'ın bu yıl içerisinde aldığı 110 milyar Euro'luk yardımın geri ödemesi de, dört buçuk yıl uzatılarak İrlanda ile aynı döneme çekildi. Bu gelişmeler piyasalarda iyimserlik yaratırken, yine de İspanya ve Portekiz ekonomilerine ilişkin endişelerin gündemden düşmediği açıkça görülüyor.  Bu nedenle tepki denemeleri de zayıf kalıyor.

ABD vadeli piyasa ve Avrupa endekslerindeki artı görünüme paralel olarak alıcılı açılan İMKB-100, en yüksek 66.591 puanı gördü. Satışlarla da 66.058 seviyesine gerileyen Bileşik Endeks, saat 10:15 itibariyle 66.128 (-20) seviyesinde yer alıyor. İlk yarım saatlik dilimde 267 milyon liralık işlem hacmi oluşmuş durumda.

Dolar hafif gevşedi

Euro/Dolar paritesinin 1.32 sent seviyelerine çekilmesiyle birlikte Cuma günü 1.49 seviyesini aşan Dolar/TL'de de yeni hafta nispeten gevşek başladı. Euro/Dolar 1.3285 sent seviyesinde işlem görürken Dolar/TL 1.4825 düzeyinde. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.4820/1.4840 TL seviyesinde yer alıyor.

Tahvil-bono piyasasında ise yatay görünüm etkisini koruyor. 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvil geçtiğimiz haftayı yüzde 7.64 bileşikten kapatırken, şu ara işlemler yüzde 7.62 bileşikten geçiliyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir