Piyasalarda yükseliş hakim

Borsada günün ilk seansı 618 puan ve yüzde 0.91 değer artışla 68.625 puandan kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsada günün ilk seansı 618 puan ve yüzde 0.91 değer artışla 68.625 puandan kapandı.

Dış piyasalardaki toparlanmalara paralel olarak güne yükselişle başlayan Ulusal-100 Endeks, gelen alımlarla 68.680 puana kadar yükseldi. İlk seansta 1 milyar TL işlem hacmi kaydedildi.

TCMB'nin munzam karşılıklarla ilgili kararı cuma günü uygulanmaya başlayacak. Dünkü Hazine ihaleleri sonrası gevşeyen gösterge faizde alıcılı görünümün ise sürüyor. 20 Şubat 2013 vadeli yeni gösterge tahvilde bileşik faiz bugün yüzde 8.68 seviyesine geriledi.

Euro/Dolar 1.45 sent bölgesinde işlem görmeye devam ederken, içerde Dolar 1.5150 liradan, Euro 2.1965 liradan alıcı buluyor.

Makroekonomik veriler ve ABD'den gelmekte olan bilançoların izlendiği kürsel piyasada, Japonya'da Fukuşima nükleer santralindeki alarm seviyesinin Çernobil düzeyine çıkarılması huzursuzluk yaratmıştı. Dünkü düşüşler sonrası Asya, ABD vadeli ve Avrupa’da toparlanma gözleniyor.

ABD'de bilanço döneminin başlamasıyla birlikte ilk önemli bilanço Alcoa'dan geldi ve şirket bilançosu beklenenden olumlu gerçekleşti. Bugün JP Morgan'ın açıklayacağı ilk çeyrek bilanço takip edilecek.

Öte yandan Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası yetkilileri ve IMF, tahmini 80 milyar euro olan Portekiz yardım paketi için görüşmelere dün başladı. Avrupa Birliği, Portekiz'de Haziran ayı içerisinde yapılacak olan genel seçimlerden önce net bir karara varmayı planlıyor.

Bugün yurtiçi tarafından önemli bir veri yokken, yurtdışı tarafından ABD'den Perakende Satışlar (beklenti %0,5) ve Çekirdek Perakende Satışlar (beklenti %0,6) izlenecek. Şubat ayı Euro Bölgesi Sanayi Üretimi ise yüzde 0.4 artış gösterdi.

Petrol ve altın dengeli seyir izliyor

Goldman Sachs'ın son 4 ayda yüzde 25 kazandıran CCCP adlı emtia fonunda risklerin yükselmesi sebebiyle kar satışı önermesi emtia tarafında dün satışlara neden oldu. Bugün ise emtia fiyatları yeniden alımlarla dengelendi. Şu sıra Brent petrol 121.1 dolardan, ABD ham petrol 106.2 dolardan işlem görüyor. Altının onsu ise 1.456 dolar seviyesinde. Yurtiçinde ise çeyrek altın 115 liradan satılıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir