Piyasaları Fed stresi sardı

Borsa, yüzde 1.2 değer kayıpla 59.169 puandan kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Piyasalar bu akşamki Fed toplantısı öncesinde bekleyişini 'temkinli' olarak sürdürdü. Borsa kapanışını 716 puan ve yüzde 1.2 değer kayıpla 59.169 puandan gerçekleştirdi.

Küresel piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantısına çevrildi. Bu akşam TSİ 21:15’te Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonucu açıklanacak. Fed'in faizlerin 'uzun bir dönem için' sıfıra yakın tutulacağı ifadesini sürdürmesi bekleniyor. Yapılacak değerlendirmeler ise dikkatle takip edilecek.

Piyasalarda ise bugün başta Asya olmak üzere satış baskılı görünüm etkili oldu. Gün içerisinde endekslerde yüzde 1.5 civarında geri çekilme yaşandı. İMKB, yurtdışında satışların artmasıyla 58.871 seviyesine kadar indi. Tepki alımlarıyla yeniden 59 binin üzerine taşınan piyasa kapanışını da 59 bin 100 seviyesinden yaptı. Gün sonunda 1.4 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.31’in altına inerken Dolar/Yen 86 seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Yurtiçinde Dolar/TL kotasyonu ise yeniden 1.50 seviyesine geldi. Interbank işlemlerde şu sıra en iyi alış/satış 1.5000/1.5030 TL düzeyinde.

Tahvil-bono piyasasında 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi spot piyasada yüzde 8.33 seviyesinden kapanırken, valörlü işlemler yüzde 8.38 seviyesinden geçti.

Bu arada TÜFE'ye endeksli 10 yıllık tahvil ihalesinde ROT dahil net satış 2.2 milyar lira olurken, ihalede reel bileşik faiz oranı yüzde 4.19 olarak gerçekleşti.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir