Piyasaların gözü Fed'de olacak

Piyasalar, bu akşam ABD Merkez Bankası'nın faiz toplantısı sonrası yapacağı değerlendirmeleri izleyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtdışı piyasalardaki gelişmeleri izleyen İMKB'de haftanın ikinci işlem günü 251 puan artışla 52.223 puandan başladı.

Piyasaların gözü bu akşam ABD Merkez Bankası - Fed'in faiz toplantısı sonrası yapacağı değerlendirmelerde olacak. Fed'in faizleri değiştirmesi beklenmiyor. ABD Merkez Bankasının uzun bir süre düşük faizle devam edeceği mesajını yenileyeceği öngörülürken, çıkış stratejisi kapsamında yeni açıklamalar yapıp yapmayacağına da bakılacak.

Bununla birlikte piyasaları meşgul eden bir diğer konu; yüksek gelen enflasyonu sonrasında Çin'den faiz artırımı yönünde yeni bir adımın gelip gelmeyeceği. Çin, Yuanın değerini yükseltmesi için ABD'den gelen taleplere karşı durarak, sahip  olduğu büyük ticaret fazlasının nedeninin Yuan olmadığını savundu ve bu yıl ihracatını desteklemek için para biriminde  istikrarı sağlayacağını açıkladı.

Bu arada Euro Bölgesi ekonomi ve maliye bakanları, Atina'nın beklediği kurtarma paketi üzerinde anlaşma sağlayamadı. Son sözü AB devlet ve hükümet başkanları söyleyecek.

Bugün yurtiçinde tüketici güven endeksi, Almanya'da ZEW endeksleri, Euro Bölgesi şubat ayı TÜFE rakamları ile ABD'de inşaat izinleri ve yeni konut başlangıçları beklenecek.

İMKB'de 51.800 ve 51.200 seviyeleri destek, 52.500 ve 53.000 seviyeleri dirençler olarak izlenecek.

Öte yandan yurtiçi para piyasasında yatay görünüm devam ediyor. Dün gerek dövizde gerekse bono cephesinde gün boyu sınırlı işlemler ve düşük işlem hacmi görüldü. Bugün ise Euro/Dolar 1.3665 sent seviyelerinde işlem görürken, Dolar/TL 1.5280 seviyelerinde yer alıyor.

16 Kasım 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faizse yüzde 19.16 seviyesinde yataya dönmüş durumda.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir