Piyasaların gözü FED’de

Yarınki faiz toplantısında yeni likidite önlemleri ile piyasaya destek verileceği yönünde görüş hakim.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Haftaya yükselişle başlayan İMKB ilk seansı 517 puan ve yüzde 0,87 değer artışla 60.270 puandan tamamladı. Dolar 1.49, faiz yüzde 8.30 seviyesinde işlem görüyor.

ABD'den kötü gelen makroekonomik veriler, küresel piyasalarda risk iştahını kaçırsa da, yarın yapılacak FED toplantısından moral artırıcı açıklamalar gelebileceği beklentisi havayı yumuşatıyor. FED faiz toplantısından yeni likidite önlemleri ile piyasaya destek verileceği yönünde görüş hakim.

ABD vadeli piyasada temkinli görünüm devam ederken, Avrupa endekslerinde yükselişin daha belirgin bir hal aldığı gözleniyor.

Yurtiçinde ise sanayi üretimi haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,2, geçen aya göre ise yüzde 2.2 arttı.

Diğer yandan TEDAŞ'a bağlı Boğaziçi Elektrik Dağıtım'ın özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi 2 milyar 990 milyon dolar ile İş-Kaya ve MMEKA Ortak Girişim Grubu verdi.

Haftaya yükselişle başlayan İMKB ise 60.441 puana kadar yükseldi. Endeks ilk seansı 60.270 puandan tamamlarken, 627 milyon liralık işlem hacmi kaydedildi.

Dolar ve faiz gevşek

Cuma günü beklenenden kötü gelen ABD tarımdışı istihdam verisi sonrası 1,33’ün üzerine çıkan Euro/Dolar, bugün 1.3280 sent seviyesinde seyrediyor. Yurtiçinde ise dolar 1.49 liradan, euro 1.9770 liradan el değiştiriyor.

Düşük enflasyon beklentilerinin devam etmesiyle faizlerde de aşağı yönlü trend korunuyor. 25 Ocak 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 8.30 seviyesine geriledi.

Bu arada Hazine yarın düzenleyeceği 10 yıl vadeli TÜFE endeksli kıymetin yeniden ihracıyla ağustos ayının ilk ihalesini gerçekleştirecek.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir